Szórakozás

Amint kiteszem a lábam, pornót néz

A bizalom hiányáról tanúskodik, ha a nő féltékeny, és nyomoz a férfi után. Olvasói levelet kaptunk a témában, és ha neked is van gondod a párkapcsolatodban, ha szeretnél választ kapni arra, hogyan lépj ki egy számodra terhes kapcsolatból, ha szerető vagy, és nem tudod, meddig bírod még a szerelmi háromszöget, várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

Lassan két éve élünk együtt a párommal, én 19 vagyok, ő 37, és rájöttem, hogy amint kiteszem a lábam itthonról, pornót néz. Ha dolgozom reggel, ő ahogyan felébred, ezt nézi. Amikor szexről lenne szó, sokszor elutasít, azt mondja, fáradt. Ez nekem fáj és frusztráló, folyton azon agyalok, hogy nem vagyok neki elég jó. Nem vagyok olyan, mint azok a nők a filmekben. Egy picit duci vagyok, de nem túlzottan, hanem formásan, viszont nem vagyok megelégedve magammal, főleg hogy az előző párjai vékony csajok, és a vékony nőket nézi meg az utcán. A Facebobokon folyton nézegeti az exeit és a csajokat, nem tudom, hogy mégis mit kellene tennem. Egyre inkább kezdek befordulni, már a szexet sem kívánom annyira, pedig akár napi négyszer is menne. amikor szexelünk, ő nagyon hamar elmegy, ezt sosem jeleztem neki, de szerintem a sok pornó is lehet az oka. Szeretem és nem akarom elhagyni, nem tudom, mitévő legyek. Próbáltam vele erről beszélni, még azt is felajánlottam, hogy nézzünk együtt pornót, de csípőből elutasította. Tehetetlennek érzem magam.

Az olvasói levelet Máriától kaptuk, a pornóról szól ugyan a levél, de bizony ez féltékenység a javából.

Mit lehet tenni?

Az olvasói levél tartalma arra enged következtetni, hogy olvasónk amikor csak teheti, utánanéz annak, mit csinál a partnere otthon a számítógépen. Ha már szóba is került a pornó, akkor a szembesítés is megtörtént, azaz a partner tudja, hogy nyomoznak utána. Az is kiköveztethető, hogy a Facebookon történő kattintásokkal is tisztában van az olvasó, tehát az internetes előzményeket jól ismeri. Nincs olyan párkapcsolat, aminek ne ártana az ilyen vizsgálódás, és sajnos ezzel nem jobb, hanem rosszabb lesz a helyzet. A korai magömlésnek sok-sok oka lehet, ebből csak egy a pornó, de valóban elképzelhető, hogy pontosan ez tehető felelőssé.

A 19 még igen fiatal, és majdnem 20 év a korkülönbség kettejük között, ez pedig okot adhat a félelemre, ami olvasónkban van. A féltékenység alapja mindig egyfajta félelem – attól, hogy a férfi esetleg elhagyja, attól, hogy nem elég jó a partnernek, de kialakulhat amiatt is, hogy esetleg megcsalja. Bármelyik is legyen, a kiút biztos, hogy nem az, ha minden nap továbbra is megnézi az internetes előzményeket, hanem az, ha magába néz, és eldönti, nem akar ilyen érzésekkel élni napról napra.

A partner viselkedését megváltoztathatja, ha megtudja, nyomoznak utána, ez egyértelmű jele a bizalom hiányának. A bizalmatlansággal legtöbbször a saját bizonytalanságunkat dobjuk a partnerre.

A korai magömlésért nem feltétlenül a bizalom hiánya okozza, de a szextől való elfordulás, a libidóhiány már lehet az oka. Vannak olyan férfi páciensek szexterápián, akik minél többször buktak le a feleségük előtt a maszturbálással, annál inkább merevedési gondokkal néztek szembe. Egyes férfiak viselkedését az ágyban a folytonos nyomozgatás és gyanúsítgatás befolyásolhatja, ennek mértéke egyénenként eltérő. Azt, hogy hogyan viselkedünk a párkapcsolatunkban, az is meghatározza, milyen családi mintát hoztunk magunkkal, vagy mi mindent éltünk át a korábbi párkapcsolatainkban.

Olvasónk feltehetően a családból hozott, vagy az exeivel megélt problémák miatt féltheti a párkapcsolatát, és az is biztos, hogy az önmagával való elégedetlenség, a másokkal való összehasonlítgatás is jelen van. Ezek ebben a korban teljesen normális érzések, hiszen majdhogynem 20 év korkülönbség van a két ember közt: a férfinak bőven van múltja, olvasónk pedig még csak most kezdi a felnőtt párkapcsolatot, ezen a kapcsolaton tanulhatja meg, hogyan éli meg a saját nőiségét, mi mindenre vágyik valójában és milyen típusú férfivel tudna hosszú távon együttműködni.

Aggodalomra tehát nincs ok, hiszen a maga 19 évével még nem maradt le semmiről, amit tehet, azt mind csak és kizárólag önmagáért tegye meg: hozza ki magából a legszebb önmagát, váljék olyan nővé, amilyenné szeretne. A nyomozgatásról pedig valahogyan le kellene állni, ez leginkább olvasónkat mérgezi, hiszen minden napja ekörül foroghat, ami biztos, hogy eltereli a figyelmet a fontosabb dolgokról, például saját magáról.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik