Szórakozás

Emilia Clarke tiltaná a retusáló appokat

Emilia Clarke-kal interjúzott a Miss Vogue, ahol szóba került a fotók manipulálása és feljavítása is, a Trónok harca színésznője pedig nem túl nagy rajongója a Photoshopnak.

Meg vagyunk cseszve most, hogy tudunk szerkeszteni, meg árnyékolni, meg mindenféle marhaság. Nem is úgy néznek ki. Senki se néz úgy ki!

Elmondta, hogy előfordult már olyan, hogy másként nézett ki egy poszteren, mint a valóságban, és panaszkodott miatta a film producereinek.

Hé srácok, nem E kosár a méretem. És teljesen boldog vagyok azzal, amekkora, ti meg nem azt raktátok erre a poszterre.

Elmondta, hogy hírességként a kulisszák mögé lát, és látja, mi van valójában a mögött a külső mögött, ami a hírességeknek van, továbbá azt is mennyit manipulálják még így is fotókon. Még jobban aggasztja viszont, hogy a retusálás mennyire hétköznapi lett.

Aggódok a hétköznapi lányokért, akik szerkesztik a fotóikat. Nem helyes. Szerintem be kéne tiltani azokat az appokat, amik engedik, hogy feljavítsd magad a képeken, hogy vékonyabbnak tűnj, vagy simább legyen a bőröd. Szerintem az ilyen szaroknak nincs helye fiatalok telefonján. Nem értek egyet a dologgal, nem szeretem, nem érzem magam jól tőle. Nem is csinálok ilyent az Instagramon. Nyilván használok filtert, mindenki használ. De nincs az az isten, hogy retusáljam a fotóimat.

Clarke tanácsot is adott azoknak a fiatal lányoknak, akik bizonytalanok a külsejükben, hála a szépségipar durva elvárásainak.

Vállald a testalkatodat. Nincs olyan, hogy csak az ilyen testalkatúak hordhatják ezt, az olyan testalkatúak meg amazt. Nincs semmi probléma azzal, ha magas és vékony vagy, semmi baj nincs azzal, ha teljesen átlagos méret, ahogy azzal sem, ha nagyobb vagy annál. Semmi baj nincs vele.

Korábban már egyébként Jameela Jamil is kiakadt a képek manipulálása ellen.

Jameela Jamil szerint bűn photoshopolni
Szerinte seggfej mindenki, aki nem jelzi, hogy meg lett matatva a képe, amit kitesz.

Kiemelt kép: Vera Anderson/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik