Szórakozás

Gumicukor, kólás szörp – kipróbáltuk a Coca-Cola új energiaitalát

Alapvetően nem volna említésre méltó hír, hogy Magyarországon megjelenik egy új energiaital, de a Coca-Cola Energy esetében talán érdemes kivételt tenni, hiszen mégiscsak arról van szó, hogy a világ legnépszerűbb és talán legismertebb üdítőbrandje saját energiaitalt adott ki.

Aki irodában dolgozik, esetleg egész nap vizsgára tanul, vagy bármilyen szellemi munkát végez, az tudja, hogy egy teljes munkanapot – akármennyire is nem egészséges – nagyon nehéz végigcsinálni valamilyen cukros, koffeines ital nélkül. A monoton, mindennapi feladatok elvégzéséhez szükség van plusz energiára, hogy a nap végén is úgy fogjon az ember agya, mint a legelején. Nálunk, a 24.hu szerkesztőségében is sokan fogyasztanak energiaitalt, így mindenki kitűnő örömmel fogadta, amikor

megjelenés előtt kaptunk egy adagot a Coca-Cola energiaitalából, az Energy-ből.

A tesztet nem igazán gondoltok túl: a dobozokat testvériesen elosztottuk egymás között, utána pedig begyűjtöttük a szubjektív véleményeket.

Gumicukor, kólás szörp, full prémium

Ildi szerint az íze nem annyira szörnyű, de gyakorlatilag olyan, mintha valamilyen olcsó, saját márkás kólát ivott volna, vagy a Bolero italporból kevert volna műkólát.

Annyiban jó volt, hogy én a cukormenteset próbáltam és bár az édesítőt az összes Coca-Colában érzem, de itt a többi íz elnyomta az édesítőt

– mondta Ildi, és hozzátette: az élénkítő hatását érezte, de nem nagyobb mértékben, mintha rendes kólát ivott volna. Attila is a kólához hasonlította az italt, ő kólaízzel kevert gumicukros energiaitalként jellemezte, ami szerinte „a legfeleslegesebb fúzió a sajtburgerleves óta”. Zsoltnak kifejezetten tetszett a termék, szerinte olyan, mintha a Sparban kapható saját márkás Energy Cola tényleg jó lenne. Marcsi azt mondta, őt szénsavas kólaszörpre emlékezteti a termék, ami „pont olyan, mint a mozikban, csak kevésbé szénsavas”.

Peti nem hűtött állapotban itta meg az adagját, nem tudni, hogy emiatt-e, de szerinte kifejezetten semmilyen íze volt, és egyáltalán nem pörgette fel őt. Péter leginkább fahéjat érzett ki a termékben, „valami nehezen meghatározható, de egyértelműen kőolaj-származéknak tűnő lecsengéssel”. Szerinte szobahőmérsékleten egyértelműen fogyaszthatatlan az ital, jéghidegen talán iható,

de nehezen hiszi, hogy ez számára valaha is kiderülne.

 

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ez most akkor kóla?

A kollégák véleményéből egyértelműen kiderül, hogy a Coca-Cola energiaitalának egyetlen nagy újítása, hogy letér a műfajban egyeduralkodónak tűnő tutti frutti útról, és megpróbálja a saját, egyelőre kiforratlan kólás ízvilágát erőltetni. Az Energy egyébként szinte pontosan annyi cukrot és koffeint tartalmaz, mint a nagy vetélytársak, sőt, a termékből rögtön kétféle is kapható lesz:

  • egy sima,
  • és egy cukormentes.

A cég egyébként merész volt, mivel szinte teljesen új kategóriát teremtett a kólás ízű energiaitallal,

a kérdés már csak az, hogy ki akar kóla ízű energiaitalt inni, amikor ihat az ember jól megszokott, finom kólát is.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik