Szórakozás

45 percig csiklandoztam a talpát

Mit tehet az a férfi, aki szembetalálja magát egy olyan nővel, akinek az jelenti a szexuális izgalmat, ha lekötözik és csiklandozzák a talpát? Erre a kérdésre válaszolunk, még akkor is, ha trolltól kaptuk esetleg a kérdést, hiszen bárki beleszaladhat egy fétisimádóba, bizarr szexuális kérésekbe. Ha neked is van kérdésed a szexuális életeddel kapcsolatban, ha választ szeretnél kapni arra, miért úgy működsz a szexben ahogy, írd meg nekünk az timea.sereg@24.hu email címre.

A munkahelyemen megismerkedtem egy elvált nővel. Egyik este egyedül maradtunk, a lábát az asztalról lógatta le mellettem ülve, én pedig 45 percen át simogattam, csiklandoztam a talpát. Nem nevetett, nem ficánkolt, beszélgettünk közben. Mesélt az életéről, elmondta, hogy a volt férje minden este lefogva csiklandozta, nem tiltakozott közben. A férje egy idő után bilinccsel és kötéllel kötözte őt le az ágyra és úgy csiklandozta, ez volt számukra az előjáték. Nekem az előjáték fontos, de a brutalitást nem bírom. Nekem a tényleges szex is megy, természetesen alapos előkészítéssel. Nagyon kevés nőnél tapasztaltam a csiklandozós játék tűrését, élvezetét, a viszonzást még kevésbé. A kérdésem az, hogy van-e olyan, hogy a lekötözéses csiklandozás nélkül is izgalomba jöhet valaki?

Az olvasói levelet Károlytól kaptuk, a téma a fétis, ami jelen esetben egy cselekvéshez kapcsolódik, a csiklandozáshoz.

Mit lehet tenni?

Az, ha valaki csak és kizárólag attól jön szexuálisan izgalomba, ha a talpait csiklandozzák, szexuális fétisnek minősül. A legtöbb fetisizmus a lábakhoz kapcsolódik, ez is annak egy fajtája – feltehetően jó sok pornóvideó is akad a témában. Az, hogy mikortól számít rendellenességnek, valamennyire vitatott, az egészen biztos, hogy ha hatással van a hétköznapi életre, befolyásolja a mindennapokat, ha a partner kényszerűségnek éli meg az egészet, akkor szexuális zavarnak minősül és kezelni kellene. Olvasónk levelében erről nincs szó, a kérdés az, hogy hogyan lehetne olyasvalakivel normális szexuális együttlétet lebonyolítani, aki csak és kizárólag a csiklandozásra gerjed.

A fetisiszták szexuális ingerei és válaszreakciói másmilyenek, elképzelhető, hogy sehogy sem lehet egy csikifétises nővel a klasszikus értelembe vett előjátékot véghezvinni. Nehézséget jelent a szexben, ha a csiklandozás és kötözés nélkül nem tud felizgulni.

Kérdés, hogy a fétis mennyiben befolyásolja az illető szexuális életét, vágyik-e másra is, minthogy lekötözik és csiklandozzák, vagy sem. Amennyiben nem, úgy sajnos a válasz máris megvan, ha pedig igen, de maga sem tudja, hogyan kezdhetné el, akkor szakember segítsége lehet szükséges az összehangolódásban. A szexet mindenkivel külön meg kell tanulnunk, és ha a partnert nem zavarja, sőt izgatja a kötözéses csiklandozás gondolata, akkor mindenki jól fog boldogulni az ágyban a másikkal. Ha azonban a partnernek egyáltalán nem tetszik, ha változtatni szeretne, másmilyen szexre vágyik, akkor problémáik lesznek.

Egy új partner a fetisizmust nem tudja megváltoztatni, pláne, ha az illető tökéletesen jól együtt tud élni a saját fétisével, és nem kér segítséget, hogy megszabaduljon ettől. Igazán nagy gond akkor van, amikor már biztos, hogy szakember, pszichiáter segítsége szükséges, ha partner sem szükséges a fétis megéléséhez, és csak egy tárgy is elég a szexuális izgalomhoz. Ilyen esetekben fontos a szakember beavatkozása.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik