Szórakozás

Megszünteti egyik csatornáját a köztévé

Májustól már nem szerepel a különböző kábelszolgáltatók kínálatában az M3 csatorna, a Magyar Televízió retróadója, vette észre a Hvgdtvnews.hu oldalon. A lap szerint a változásról már korábban is lehetett hallani, de akkor még egy korábbi, márciusi időpontot emlegettek a piacon.

Most viszont a szolgáltatók elkezdték publikálni a májustól hatályos szolgáltatási feltételeiket, és több ilyen közleményben is az látszik, hogy az M3  május 1-től már nem szerepel a csatornakiosztásokban.

A dtvnews, amely az egyik szolgáltatótól úgy értesült, hogy a listából való kikerülés oka az adó megszüntetése, megkereste a csatornát működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodáját, hogys hivatalos állásfoglalást kérjen tőlük az ügyben, de ezidáig nem kaptak választ. Az M3-on jelenleg olyan műsorokatkövethetünk, mint például a Linda, a Kató néni kabaréja vagy minden idők egyik legjobb kórházas sorozata, a Vészhelyzet.

Frissítünk! – 2019. 03. 30. 21:20

Az MTVA cikkünk megjelenése után közleményt juttatott el az MTI-hez, amiből az derül ki, hogy M3-at május 1-től az m3.hu honlapon lehet eléreni, szóval ha jól értjük, akkor online tévévé változik. A közlemény szövege szerint ezzel tovább erősödik a szabad, személyre szabott műsorválasztás lehetősége. Az első év kísérleti év lesz folyamatosan bővülő kínálattal és idővel a közmédia minden olyan videóanyaga elérhetővé válik ingyenesen, amelynek online jogával az rendelkezik.

(Forrás: Hvg, dtvnews; kiemelt kép: MTI/MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik