Rendesen kiakadt a farmer, akinek vegán tüntetők tucatjai lepték el a földjét

Azért mentek oda, hogy kérdőre vonják, miért bánik így az állatokkal.
Kapcsolódó cikkek

Azért mentek oda, hogy kérdőre vonják, miért bánik így az állatokkal.

Talán soha nem volt még annyira erős és egységes a veganizmus globális támogatottsága, mint napjainkban. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy még a világ vezető gyorséttermi lánca, a McDonald’s is hajlandó volt kompromisszumot kötni, és piacra dobta az egyik legnépszerűbb termékének vegán változatát – amit nálunk egyelőre még nem fognak bevezetni.

Újabb vegán ételt dob piacra a McDonald’s
Újabb ikonikus étel változik állati eredetű alapanyagoktól mentessé.

A mozgalom élharcosai azonban nem érik be ennyivel, éppen ellenkezőleg: talán az egyre gyakoribb és hangzatosabb sikereknek is köszönhetően egyre bátrabban állnak bele a konfliktusokba, és egyre merészebb dolgokra vállalkoznak annak érdekében, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Ennek ékes példája az az eset, amiről a VT számolt be. Az ausztráliai Queenslandben az Animal Liberation Photography elnevezésű szervezet mintegy 150 vegán tüntetője jelent meg egy gazdálkodó farmján, hogy videófelvételekkel tudják bebizonyítani, milyen kegyetlen sorsuk van az állatoknak. A kiállást főként azért tartották indokoltnak, mert ahogy azt az Instagramra fetöltött posztukban írták,

a mai társadalomban vannak állatok, amelyek felé sokkal kevesebb tiszteletet tanúsítunk, mint mások, vagy akár saját magunk felé.

A nemes hozzáállás ellenére egy ember biztosan akadt, akinek nem nyerte el a tetszését az akció: a birtok tulajdonosa.

Egy videóban látható, ahogy kissé ingerülten, egymaga próbálja elzavarni a tüntetőket, azt ordítva nekik, hogy

takarodjatok a kibaszott földemről.

A tüntetőket ez nem hatotta meg, egyikük még oda is vetette neki, hogy most megmutatják a világnak, hogy mit rejteget valójában.

Az persze nem egyértelmű, hogy egy ilyen akciónak milyen lehet a széles körű megítlélése, hiszen felvet mind jogi, mind morális aggályokat. A tüntetők mégis csak engedély nélkül mentek be egy magánterületre, ahol aztán engedély nélkül készítettek felvételeket, amiket aztán publikáltak az interneten.

Mindent összevetve jogos a farmer felháborodása?

 

Kiemelt kép: Instagram