Szórakozás

Kőkemény fogyitáborokba küldik az elhízott rendőröket Thaiföldön

Arra kötelezi túlsúlyos tagjait a thaiföldi rendőrség, hogy kéthetes, kőkemény fogyókúrás programokon vegyenek részt a Pak Chong városban működő, központi kiképzőközpontban – írja a Khao Sod című thai hírportál angol nyelvű kiadása.

Nagyon sok gondot okoz, ha rendőrként kövér az ember. Lassabban dolgozik, lassabban mozog, és csak bukdácsol. Ez elfogadhatatlan. Ha rendőr vagy, akinek az a munkája, hogy bűnözőket tartóztasson le, akkor ügyesnek kell lenned és gyorsnak

– nyilatkozta Sornpetch Chantarak, a programban résztvevők étkeztetésért felelős tiszt.

A táborban a rendőrök minden nap kétszer edzenek, de a többi időben sem lustálkodnak, hanem aktívak, például bicikliznek. Szigorú étrendjük kizárólag proteinben gazdag ételeket tartalmaz.

Az első, kéthetes tesztprogram, amiben kétszáz elhízott rendőr vett részt, március elején ért véget. Sornpetch azt mondja néhányan, akik 80 kilósan érkeztek, 20 kilót dobtak le, de voltak olyan, akiknek 200 kilóról sikerült lefogynia 140 kilóra a program végére.

A jövőben az ország összes rendőrőrse kiválasztja majd tagjai közül a két-három legkövérebbet, akiket a fogyókúrás táborba küldenek. Az elhízott rendőrökre egyébként csak papírmunkát bíznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik