Szórakozás

Mobiltelefonja mentette meg a haláltól, miután megpróbálták lenyilazni

Óriási szerencséje volt az ausztrál férfinak.

Letartóztattak egy 39 éves férfit az ausztráliai Nimbin városában, miután íjjal támadt egy ismerősére, aki csak azért nem szenvedett súlyos sérüléseket, mert mobiltelefonja megállította a nyílvesszőt – közölte a helyi rendőrség.

Mobilja mentette meg az életét. Fotó: NSW Police

A közlemény szerint a 43 éves áldozat éppen hazaérkezett helyi idő szerint szerda reggel 9 órakor, amikor észrevette, hogy ismerőse várja a kocsibejárónál, kezében egy íjjal. Miután kiszállt az autójából, azonnal elővette a mobiltelefonját, hogy fényképet készítsen az íjas férfiról, aki ekkor felajzotta a fegyvert, majd egy nyilat lőtt ki áldozatára.

A nyílvessző telibe találta a felemelt mobiltelefont, amit a 43 éves férfi maga előtt tartott a fotózás miatt. A nyíl beleállt a telefonba, és kicsit át is fúrta. A becsapódás erejétől a mobiltelefon az áldozat állának csapódott, könnyebb sérüléseket okozva a férfinak – közölte a helyi rendőrség.

Nem sokon múlt. Fotó: NSW Police

A helyszínre azonnal kihívták a richmondi rendőri körzet járőreit, akik a helyszínen őrizetbe vették a 39 éves nyilazót, akit Nimbin város rendőrkapitányságára szállítottak. A férfi ellen sérülést okozó testi sértés és szándékos rongálás miatt emeltek vádat, valamint bűncselekménynek számító tett elkövetésére történt felfegyverkezés vádjával is szembe kell néznie.

A férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és jövő hét hétfőn kell megjelennie egy bíróság előtt – közölte a helyi rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik