Szórakozás

Egy halott bálnát találtak a brazil dzsungel közepén – VIDEÓ

Meghökkentette a brazil közvéleményt a hír, miszerint egy halott hosszúszárnyú bálnát találtak a dzsungel közepén - írja a Mirror.

A szakértőknek fogalma sincs, hogyan kerülhetett a hatalmas bálna a dzsungel kellős közepére, ráadásul az is rejtély, hogy az állat hogyan pusztult el. A közel 11 méter hosszú bálnát a fák között a hátán fekve találták meg. Vannak olyanok, akik azt állítják, hogy az Amazonas folyó közelében fekvő bálnát egy hatalmas hullám vetette partra és szerencsétlen állat elpusztult a fák között.

Dirlene Silva, a brazil szennyvíztisztítási és környezetvédelmi minisztérium képviselője a helyi médiának elmondta, hogy akkor bukkantak a bálna nyomára, amikor következni kezdték a dögevő madarakat, akik nagy számban kezdtek körözni a tetem felett.

A tetem koráról egymásnap ellentmondó információk jelentek meg, vannak olyan szakértők szerint akár 12 hónapos is lehet. Akárhogy is, azt remélik, hogy a boncolás után kiderül, mi okozta a bálna halálát, valamint azt, hogy hogyan került a dzsungel kellős közepére. A legvalószínűbb verzónak az tűnik, hogy az állat már az óceánban elpusztult, majd egy nagy áradás után a tetem a partra került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik