Szórakozás

Ingyen fű jár a könyvek mellé egy michigani antikváriumban

Zseniális módszerrel ellensúlyozza a törvényhozás lassúságát egy Michigani vállalkozás. Az antikvárium azzal csábítja magához a vásárlókat, hogy marihuánát ad ajándékba a könyvek mellé – írja egy helyi hírportál.

Az új szabályozás értelmében idén január elsejétől Michigan államban is legális a marihuána. Csakhogy a törvényhozás egy évet adott magának, hogy a könnyűdrog kereskedelmének részleteiről szóló szabályokat megalkossa. Vagyis egyelőre hiába lehet elvileg marihuánát árulni, 2020-ig senki sem tud olyan engedélyhez jutni, amivel fűboltot lehet nyitni.

Ezt igyekszik úgy áthidalni a Blaze Michigan nevű vállalat, hogy hivatalosan használt könyveket árulnak, a marihuánát pedig ajándékba adják az olvasnivaló mellé. A cég még egyet csavart az üzleten azzal, hogy ugyan sehová nem írják ki nyíltan, mi a könyvek mellé járó ajándék, csak utalnak rá, de azt annyira egyértelműen, hogy tényleg csak az nem jön rá, miről van szó, aki nem akar.

A Blaze Michigan csomagokat árul: 65 dollártól (kb. 18 ezer forinttól) egészen 400 dollárig (kb. 112 ezer forintig) terjedő áron, kizárólag 21 éven felüli vásárlóknak. Stephanie Swearengin, a cég tulajdonosa azt mondja, több jogásszal beszéltek, mielőtt beindították a boltot, mindegyikük azt mondta, egy jogi szürke zónában mozognak, nekik pedig ez elég.

Victor Fitz, megyei ügyész viszont azt nyilatkozta, ha nyomozás indulna a cég ellen, azt is vizsgálnák, hogy a vevők valójában az eladott termékért, vagy inkább az ingyenes ajándékért fizettek, vagyis könnyen vádemelés lehet az ügyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik