Szórakozás

Jada Pinkett Smith fehér szövetségest lát Anne Hathawayben

A Facebookon futó Red Table Talk legutóbbi adásában Will Smith neje, Jada Pinkett Smith tűnt fel, aki a színes bőrű nők nehéz helyzetéről beszélgetett partnereivel. Miután szóbakerültek az előítéletek, Pinkett Smith azonnal megjegyezte, a színes bőrű nőknek kellenek a fehér szövetségesek:

Muszáj felismernünk, ha a fehér nők segíteni akarnak nekünk. Teret kell engednünk nekik ilyenkor. Például ott van Anne Hathaway esete

— fogalmazott a színész-énekesnő. Hathaway vélhetően azért került terítékre, mert tavaly áprilisban Instagram-posztban emlékezett meg a fehér férfiak által meggyilkolt színes bőrű Nia Wilsonról, mondván »Ő nem egy hashtag, hanem egy színes bőrű nő, akit hidegvérrel gyilkoltak meg fehér férfiak.« — célozva ezzel arra, hogy ne húzzanak Wilsonra médiakampányt, hanem mondják ki, amit ki kell.

Pinkett Smith aztán így folytatta:

Ez bizalom kérdése. De hol van az a pont, amikor nekünk, színes bőrű nőknek fel kell ismernünk, ki a szövetségesünk? Egyszerűen lépéseket kell tennünk. Szükségünk van rájuk, nekik pedig ránk. Képesnek kell lennünk sebezhetőnek lenni, hogy elindulhassunk a gyógyulás útján.

Kiemelt kép: Dan MacMedan/Getty Images és Steve Granitz/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik