Szórakozás

Akasztófakötéllel divatozik a Burberry

A Burberry vasárnap mutatta be a London Fashion Weeken az őszi/téli kollekcióját, olyan sztárokat vonultatott fel a kifutón, mint Irina Shayk vagy Gigi Hadid.

De nem miattuk lesz emlékezetes valószínűleg a brit kultúra és időjárás kontrasztjaira reflektáló kollekció. A Riccardo Tisci kreatívigazgatóval készült második kollekciónak ugyanis egy olyan kapucnis pulóver is a része, aminek a húzózsinórja akasztófakötelet mintáz.

Mindezt úgy, hogy Tisci Instagram-oldalán, egy – úgy tűnik – azóta törölt posztban ezt a kollekciót napjaink fiatalságának dedikálta, hogy

legyen bátorságok kiáltani azért, amiben hisznek és hogy megtalálják a szépséget a hangjuk kifejezésében.

Fotó: Getty/Estrop/Contributor

A ruha miatt már a Twitteren és az Instagramon is tiltakoztak. Liz Kennedy, aki maga is fellépet a Burberry mostani show-ján, azt írta, hogy „ez nem divat”. Főleg egy fiataloknak szánt kollekciónak nem lehet a része, és főleg nem egy olyan korszakban, amikor egyre magasabb az öngyilkossági ráta szerte a világon.

Több száz módon meg lehet kötni egy kötelet, és ők úgy döntöttek, hogy egy hurkot kötnek, teljesen figyelmen kívül hagyva azt, hogy a nyak körül lóg.

Szerinte ezt egy ilyen nagy presztízsű márka nem hagyhatta volna figyelmen kívül.

Kennedyt ráadásul egy családi tragédiájára is emlékeztette ez, aztán az öltözőben valaki még viccelődött is az akasztással. Kérte, hogy hagy beszéljen valakivel erről, de azt a választ kapta, hogy ha valamit szeretne, akkor írjon levelet. Röviden aztán mégiscsak beszélhetett valakivel, de attól csak annyi választ kapott:

ez a divat. Senkit sem érdekel, mi folyik a személyes életedben, csak tartsd meg magadnak.

A modell szerint ez egyáltalán nem csak róla szól, hanem a divatnak figyelemmel kéne lennie a világra is

Szégyellem, hogy a show része voltam

– fejezte be az üzenetét Kennedy.

https://www.instagram.com/p/Bt_e9OpgGG3/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik