Szórakozás

„Mindig akad egy szolgálatkész nő”

Nehéz helyzet szeretőkből lett komoly kapcsolatban a bizalom kérdése, hiszen eltelhetnek akár évek is úgy, hogy mindketten házasok voltak és hazugságban éltek. Amikor a szeretői kapcsolatból komoly elköteleződés lesz, fontos megbeszélni, kinek, mit jelent a hűség, és mi fér bele a kapcsolatba. Ha féltékeny vagy, és nem tudod, miért, ha rád féltékenyek, vagy ha szeretőként többet reméltél, de nem jött össze, várjuk a leveleg az igyjartam@24.hu email címre.

Két és fél év szünettel, de már hat éve együtt vagyunk a párommal. Mindketten házasságban éltünk, amikor összejöttünk, a szeretője lettem, a munkahelyemen ismertem meg — ő más cégnél dolgozott, de egy épületben voltunk. A szeretői kapcsolat után mind a ketten elváltunk, és egy ideig próbálkoztunk az együttéléssel. Ahogy komolyodni kezdett a kapcsolatunk, azt vettem észre, hogy egyre sűrűbben van valahol esténként, egyre többet vitáztunk, nehezen jöttünk ki egymással, amit betudtam a válási procedúrának, ami tényleg nehéz időszak volt mindkettőnknek. Akkor már külön épületben dolgoztunk, én felmondtam, hogy egészségesebb legyen a kapcsolatunk, és azon kaptam magam, hogy féltékeny vagyok. Belenéztem a Facebookjába, és láttam, hogy akadt egy huszonéves gyakornok kolléganő, akivel sokat utaznak együtt párnapos képzésekre, előadásokra, továbbképzésekre. Kiderült, hogy a csaj teszi neki a szépet, az elején a párom még hárított, de egyre jobban belemerült a csetelésbe, és egyfolytában bókolgatnak egymásnak. Szembesítettem a páromat ezzel, persze én voltam a szemét, aki belenézett az üzeneteibe és aki nem bízik benne. Szerintem mindig akad egy szolgálatkész nő, aki ott van kéznél a pasiknak, ha gond lenne a kapcsolatban. Azóta másképp látom a kapcsolatunkat, azt hiszem, én is csak egy voltam a sok ilyen nő közül, pedig azt hittem, ez igazi szerelem.

Az olvasói levelet Karolinától kaptuk, akinek nem ez az igazi neve, és aki a féltékenységről írt nekünk.

Mit lehet tenni?

A bizalom és az őszinteség az alapja a kapcsolatnak, és ha ez valamiért megrendül, akkor a kapcsolat komoly krízisen megy át. Ha egy párkapcsolat szeretői viszonyból kezdődik, a bizalom fogalma kicsit másabb, mint abban az esetben, ha mindkét fél egyedülállóként, komoly kapcsolatra szánja el magát. Olvasónk kapcsolata a szeretői viszonyból átalakult, és a szerető került az egykori feleség helyére.

  • Amikor a kapcsolat komolyabbra fordult, átbeszélték azt, hogy kinek mit jelent a hűség?
  • Arról is beszéltek, mi fér bele a kapcsolatba és mi az, ami már bántaná a partnert?
  • Például az idegennel való csókolózás, flörtölés cseten, hasonlók szóba kerültek-e?

Ha nem, ezeket érdemes lenne tisztázni, és ezzel együtt célszerű megejteni azt a beszélgetést is, miért fontos a férfi félnek az a másik nő. Az igazi szerelem mindenkinek mást jelent, jelentheti a filmekben látott problémamentes, gyönyörű és gazdag kapcsolatot, és jelentheti azt is, hogy időnként belefér az is, ha mással is randiznak, de emellett kitartanak egymás mellett.

A mély, tartós szerelemhez idő kell, amíg a vonzalomhoz, a bizsergéshez olykor pár másodperc is elég.

Lehetséges, hogy sem olvasónknak, sem a partnerének nem volt még része igazi szerelemben, a szónak annak az értelmében, amikor két felnőtt érzelmű ember elhatározza, hogy kitartanak egymás mellett, akivel az ellentétes személyiségjegyek (kiegészítik egymást) és a hasonló személyiségjegyek (hobbikban is megmutatkozik) is jól passzolnak egymáshoz. Gyakori, hogy fiatal felnőttként az első nagy szerelemnél házasságot kötünk, és ahogy telnek az évek, rádöbbenünk, hogy nem is ismerjük azt, aki mellettünk ébred fel. Ennek a folytonos változás az oka, vagy így, vagy úgy, de mindannyian elérjük azt a belső fejlődést, amin keresztül megszületik a felnőtt énünk.

Akkor van gond, ha ez csak az egyik félben történik meg és a másik még nem áll készen a komolyabb elköteleződésre. Esetleg nem is akar valójában, és az elérhetetlen nő megszerzése a cél, nem pedig a harmonikus párkapcsolat. Az olvasói történetet csak egy szemszögből ismerjük, és csak tippelni lehet, miért alakult ez így. A féltékenység nem tesz hozzá a kapcsolatokhoz, lehetséges, hogy azzal idézte elő olvasónk a harmadik nő felbukkanását, és a partner már egy ideje keresgél és kikacsintgat a közös életből. A hűtlenség definíciójának tisztázása a szeretőkből indult komoly kapcsolatoknál igen fontos, pontosan a bizalom kérdésköre miatt.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik