Szórakozás

34 éves nőként szűz vagyok

A szüzesség elvesztése egy bizonyos kor felett nemtől függetlenül nyomasztó teherként hat az emberre. Sokan érzik cikinek, hogy erről egyáltalán őszintén beszéljenek valakivel, pedig ha szépen indul a kapcsolat, ha szerelem alakul ki, akkor megértő társra találhatnak ebben, és nem lesz csalódás. A témában kaptunk olvasói levelet, várjuk a további leveleket szexuális problémákról, gondokról, nemi betegségekről, és szakértő válaszol a kérdésekre.

34 éves nő vagyok, az édesanyámmal élek együtt, az édesapám meghalt még gyerekkoromban. Azóta kettesben vagyunk, és bár tetszettek a fiúk a középiskolában, senkivel sem jártam, és még szűz vagyok. Bár rengeteg barátnőm van, szórakozni is elmegyek néha, mégsem tudom, hogyan veszíthetném el a szüzességemet. A barátnőim nem tudják, hogy szűz vagyok, hazudtam nekik, azt hiszik, hogy ez megtörtént már azzal a fiúval, aki udvarolgatott nekem. Ez majdnem 15 éve volt, és azóta sem igazán találkoztam senkivel, akit érdekeltem volna, igaz, azt a fiút anno az édesanyám nem tetszésére engedtem el az életemből. Mit tegyek, hogy végre én is igazi nő lehessek? Cikinek érzem, hogyha elmondom ezt valakinek, elrohan, hogy ennyi idősen még szűz vagyok.

Az olvasói levelet Abigél küldte nekünk, akinek természetesen álnevet adtunk, ahogyan mindenkinek, aki kérdéssel fordul hozzánk.

Mit lehet tenni?

Időkorhoz köthető a szüzesség elvesztése, amennyiben ez elmarad, komoly önértékelési és kapcsolattartási problémákat okozhat a felnőtt életben. Olvasónk él társasági életet, de amennyire a levélből következtetni lehet erre, úgy tűnik, csak nők veszik körül, és csak nőktől kap visszajelzést önmagára. Általában a 30 feletti nőknél okoz problémák a szüzesség, és ebben a korban bizony muszáj foglalkozni a kérdéssel, hiszen az idő gyorsan telik, és minél tovább húzza halasztja ezt valaki, annál biztosabb, hogy 60 évesen is szűz marad. Az édesanyával való kapcsolatról is muszáj szót ejteni, lehetséges, hogy a szülő szívesebben tudná maga mellett a lányát örökre, viszont az érzelmi leválásnak és aztán a fizikai leválásnak is előbb vagy utóbb meg kell történnie.

Mindebben csak terapeuta tud segíteni, viszont ha erre nincs motiváció az olvasóban, akkor azt tudja tenni, hogy minél több férfi társaságát keresi, például úgy, hogy megkéri a barátnőket, hozzák magukkal az unokatestvéreket, azok haverjait egy-egy bulira. Az is jó megoldás, ha más szingli is van a társaságban, ha házibulit szerveznek, és rengeteg fiút odahívnak, attól azonban óvnék minden 30 feletti szűz embert, hogy egyéjszakával veszítse el a szüzességét. Az ilyen estéken, mint a házibuli, ismerkedni, csókolózni ér, a többi már nem, inkább egy másik napon, józanul, napközben randizzanak és ismerjék meg jobban egymást.

A munkahely is jó megoldás lehet, akkor is, ha nincs szabad férfi, lehet, hogy az illetőnek van testvére, unokatestvére, haverjai, akiket szintén elhívhat egy-egy találkozóra. Minél több férfivel beszélget és minél inkább keresi a férfiak társaságát, annál többet tehet azért a szűz nő, hogy közelebb kerüljön a célhoz.

A cél ne a szüzesség elvesztése legyen, ne az motiválja, hogy minél hamarabb túl legyen rajta, hanem egy harmonikus párkapcsolat, szerelem legyen a cél.

Ugyanis amennyiben szerelemben, szép felvezetéssel, odafigyeléssel történik a szüzesség elvesztése, akkor nem lesz csalódás, és önértékelési problémákat sem okoz. Ahogyan elérkezik az idő az ismerkedésben, bátran mondja el az olvasó, hogy még tapasztalatlan a szexben és türelmet kér ebben, ha a fiú szerelmes, ez nem okoz akadályt. Ha esetleg vallásosság miatt várt eddig a szexuális élet elkezdésével az olvasó, akkor is érdemes kivárni a megfelelő férfit, akivel sok-sok petting után eljuthatnak a behatolásig – akkor is, ha ez utóbbihoz házasságot kell kötniük.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik