Szórakozás

A férjem minden nap csinálná, ez normális?

Akár teher is lehet valakinek és legtöbbször csak gyorsan túlesne a szexen, ha a partnere folyamatosan kívánja. Olvasónk egy ilyen történetet osztott meg velünk - ha neked is van hasonló tapasztalatod, vagy nem tudod, mit tegyél, ha a másik nem igazán van jelen a szexben, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

Három éve vagyunk házasok a férjemmel. Eleinte se vele, se nélküle kapcsolatként indult, majd egy szünet után megkérte a kezemet, és igent mondtam. Összeköltöztünk, mondhatni boldogok is vagyunk, de van egy problémám. Ő minden nap igényli a szexet, van, hogy kétszer is, én pedig kezdem azt hinni, hogy szexfüggő. Nehezen tudom visszautasítani, de már a víz kiver, ha megint szexuális közeledik, mihamarabb le akarom tudni. Normális, hogy valaki ennyit akarjon szexelni?

Az olvasói levelet Adrienn küldte nekünk, aki arra tippel, hogy nagy étvágyú férje szexfüggő.

Mit lehet tenni?

A szexfüggőség szenvedélybetegség, aminek legfőbb tünetei, hogy hosszú ideje tart, hogy a férjek a házasságon kívül is keresik az afférokat, prostituáltakhoz járnak, masszázsklubokba mennek, idegen nőket szednek fel bárokban. Nem igazán lehet rámondani valakire, hogy szexfüggő, ha minden nap kívánja a szexet a feleségével, lehetséges, hogy ilyen az ő libidója. Érdemes megtudni, hogy a korábbi kapcsolataiban hogyan működött a férj, mennyire volt aktív az ágyban, voltak-e ebből gondjai. Ez nehéz beszélgetésnek tűnhet, de célszerű megtudni, mindig ilyen volt-e, vagy csak most ilyen, ebben a kapcsolatban, tehát a kérdések és a beszélgetés arra irányuljon, hogy partnerfüggő-e a vágya.

A se vele, se nélküle kapcsolat mint előzmény sokatmondó, lehetséges, hogy a férfi vagy olvasónk családjában a gyerekkorban nem volt minden a legmegfelelőbb, és a kötődés nem biztonságosan alakult ki az édesanyával. A felnőttkori intim kapcsolatokban visszaköszönnek a gyerekkori tapasztalatok, viszont ez nem jelenti azt, hogy a problémás gyerekkor hozadékán viselkedésünkkel ne lehetne változtatni. Olvasónk kérdése az, hogy normális-e ha a férfi a házasságban minden nap kívánja a feleségével a szexet, amire a válasz az, hogy ez így van rendjén, viszont az már kevésbé van rendben, hogy a feleség minél hamarabb túl akar esni a szexen. A szexfüggőség tehát nem feltétlenül lehet igaz, de ezt egy olvasói levélből nem lehet megmondani.

Nagy valószínűséggel az eltérő libidó okozza a fő problémát a kapcsolatban, ezt pedig célszerű lenne valahogyan egyensúlyba hozni.

Például úgy, hogy tervezik a szexet, és megbeszélik, hogy milyen napokon tudnak megfelelő mennyiségű időt szakítani egymásra. Amennyiben olvasónk nem igazán kívánja a szexet, akkor megoldás lehet, ha elalvás előtt erotikus novellákat olvas, legalább két héten keresztül. A szeretkezésben az előjáték domináljon, legyen rengeteg csókolózás, simogatás, hogy a nőnek is élvezetes legyen, és ne csak a gyors behatolásról szóljon a szex.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik