Szórakozás

Yvonne Dederick: A nagypapámtól kapott bendzsó volt az eddigi legkedvesebb ajándékom

Érdekel, miként ünnepelnek a celebek karácsonykor? Idén az ünnepek alatt karácsonyi interjúsorozatunkban sztárok mesélnek arról, mik a legkedvesebb karácsonyi emlékeik gyerekkorukból, és hogyan ünnepelnek most. Yvonne Dedericket is megkérdeztük.

Mi volt a legkedvesebb karácsonyi sztorid?

Amikor elromlott a fűtésünk karácsonykor. Ott voltunk a hatalmas házban, ami egyre hidegebb lett. Szenteste volt, szakembert nem tudtunk találni, sem alkatrészt szerezni. Catherine 1, Chris 4 éves volt. Az áram is elment. Ott álltunk a karácsonyfa előtt síruhában és csizmában. De melegség volt a házban, mert együtt voltunk és azt is át tudtuk gondolni, hogy a világon hányan élnek így, fázva, meleg karácsonyi vacsora nélkül. Végül 26-án megjelent az angyalka egy szerelő képében, aki egy építkezésről leszerelte az alkatrészt, így karácsony és szilveszter között már nem fáztunk.

Mindig is az együtt töltött, szeretetteljes időt tartottam a legnagyobb ajándéknak, amit egymásnak adhatunk. Mióta a két nagy gyerekünk tőlünk távol él, még inkább felértékelődnek ezek a közösen eltöltött ünnepek. Idén is jönnek haza és együtt ünneplünk, reméljük fűtés lesz, de ha nem azt is megoldjuk.

Mi volt a legjobb ajándékod, amit kaptál?

Egy bendzsó, amit a nagypapámtól kaptam. Nálunk a családban mindenki zenélt, anyukám hegedült, nagypapám is, illetve bendzsózott, a nagybátyám pedig nagybőgőzött – így nézett ki a mi kis családi zenekarunk és amikor megkaptam én is a saját hangszeremet, úgy éreztem, hogy igazi tagja lettem a bandának, és nagyon megtisztelő volt számomra. Talán 5 -6 éves lehettem, amikor mindez történt, csodálatos élmény a mai napig.

Hogyan teltek gyerekkorodban a karácsonyok?

Gyermekkorom egy részét Magyarországon töltöttem. Édesanyámmal és a nagyszüleimmel éltem, nagymamám mindig sütött-főzött szenteste. Ezen az a napom az édesanyám is otthon volt, ami azért is volt számomra igazán különleges, mert ő táncosnő volt, de ezen az ünnepen neki sem volt fellépése, ezért együtt tudtuk tölteni a szentestét. Amikor 14 évesen Amerikába költöztem, akkor mindez megváltozott, mert ott december 25-én reggel van az ajándékozás és az ünneplés, nekem ez  akkor nagyon furcsa volt, nehezen szoktam meg.

Hogyan telnek most az ünnepek?

A két nagyobb gyermekem, Chatherine és Chris ők Amerikában élnek, ekkor ők is hazajönnek. Szenteste lesz egy ünnepi vacsora, ami évben más, mert valami oknál fogva késztetésem van, hogy mindig új recepteket próbáljak ki. Az idén nagymamám régi kedvencét fogom elkészíteni, ez egy egytálétel lesz, de emellett készítek sült szarvasgerincet is. Illetve másnap, 25-én reggel ajándékozunk és egy nagy közös reggelizést tartunk, mindenféle finomsággal, ekkor az amerikai palacsinta, frissen facsart narancslé pezsgővel és a bugyantott tojás elengedhetetlen eleme az étkezésnek.

A sorozat többi részét ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Instagram/Yvonne Dederick

Ajánlott videó

Olvasói sztorik