Szórakozás

Veréb Tamás: A tárgyi ajándékok a második helyre szorultak

Érdekel, miként ünnepelnek a celebek karácsonykor? Idén az ünnepek alatt karácsonyi interjúsorozatunkban sztárok mesélnek arról, mik a legkedvesebb karácsonyi emlékeik gyerekkorukból, és hogyan ünnepelnek most. Veréb Tamást is megkérdeztük.

Mi a legkedvesebb karácsonyi sztorid?

A legkedvesebb történetem a gyerekkoromhoz kapcsolódik. A családommal közösen minden évben feldíszítettük a lakást, a karácsonyfát, majd késő délután elmentünk édesanyámmal egy nagyot sétálni, hogy a Jézuska megérkezzen hozzánk is – ezekre a sétákra (vajon miért?) az édesapám mindig később csatlakozott hozzánk. A bátyámmal rájöttünk, hogy biztosan ekkor kerülnek a fa alá az ajándékok, de nem hangoztattuk, nagyon jó érzés volt a közös időtöltés, a ráhangolódás az ünneplésre. A séta után az ajándékok egy része a fa alatt volt, a többit pedig meg kellett keresni a házunk különböző pontjain.

Hogyan teltek gyerekkorodban a karácsonyok?

Családdal, közös készüléssel, finom ételekkel. Abszolút úgy, mint ahogyan a legkedvesebb karácsonyi történetemet elmeséltem.

Mi volt a legjobb ajándékod, amit kaptál?

Gyerekként a játékok természetesen. Szüleim nagyon figyelmesek és kedvesek voltak, mindig az aktuális kedvencemet kaptam meg. Most már inkább a közös program és az ételek a legszebbek számomra. Édesapám halászleve, aminél nincs finomabb, illetve az ízletes fasírtgolyók — ha rájuk gondolok, rögtön karácsonyi hangulatom lesz. A tárgyi ajándékok már abszolút másodlagos helyet töltenek be nálam.

Hogyan telnek most az ünnepek?

Az utóbbi hat évben mindig előadásom volt. Idén december 23-án lesz az utolsó koncertem, tehát 24-től egészen december 31-ig szabad vagyok. Nagyon jó lesz egy kicsit pihenni és a családommal lenni. Reszkessetek betörőket fogunk nézni a barátnőmmel, Szandival meg a nyuszinkkal, utána pedig megyünk a nagycsaládhoz, rokonokhoz ünnepelni.

A sorozat többi részét ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Instagram/Veréb Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik