Szórakozás

Azt hitte, a foga esett ki, de kincset talált az ebédjében egy szerencsés férfi

Egy barátjával ebédelt december 5-én a 66 éves Rick Antosh, a New York-i Grand Central Oyster Barban. A férfi osztrigaragut rendelt, de alig evett belőle néhány kanállal, amikor érezte, hogy egy kis kemény tárgyat forgat a szájában. Már azt gondolta, hamarosan el kell mennie a fogorvosához, de nem az történt, amire gondolt – írja a Sun.

Anthos azt mondja, kissé rosszul lett, amikor arra gondolt, hogy egy fogtömése, vagy egy foga eshetett ki. De aztán, amint kezébe vette a tárgyat, látta, hogy egy fehér golyó az, nagyjából akkora, mint egy borsószem. A férfi igazgyöngyöt talált az ételben.

Antosh nem szólt semmit, zsebre vágta a gyöngyöt és hazament. Az oldalát azonban furdalta a kíváncsiság, ezért az étterembe telefonált, hogy megkérdezze, milyen gyakran fordul elő ilyesmi, illetve mi szokott történni hasonló esetekben. A döbbent alkalmazott a vonal túlsó végén azt mondta, ez annyira ritka eset, hogy 28 éve történt utoljára, pedig több mint ötezer osztrigát szolgálnak fel naponta.

Eddie Livi szakértő azt mondja, egy igazgyöngy értéke több dologtól függ: a legfontosabbak a tisztaság, a fény, és a forma szabályossága. A fotók alapján úgy vélte, a gyöngy, amit Antosh az ebédjében talált, 2000 – 4000 dollár (kb 560 ezer és 1,2 millió forint) közötti összeget érhet.

A szerencsés férfi, aki megtarthatja a gyöngyöt azt mondja, nem tudja még mitévő lesz a kinccsel, de az biztos, hogy ezentúl sűrűbben fog az étteremben ebédelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik