Szórakozás

Egy vegán csapat gyertyafényes virrasztást tartott a karácsonyra levágott pulykacsalád miatt

Angliában, Bristol városában egy vegán csoportosulás úgy döntött, egy farm előtt megemlékeznek arról a 9 pulykáról, akit a karácsonyi vacsoraasztalra szántak a gazdák. A gyertyafényes virrasztásra egy táblát is készítettek, amin az állt: ŐK CSAK ÉLNI AKARTAK.

A csoport egyébként süteményeket osztogatott a járókelőknek, a levágott szárnyasok meggyilkolását pedig egyfajta szimbólumnak tartják mostantól. A pulykacsalád mostantól a „St. Werburgh-i kilencek” néven élhet majd az emberek emlékezetében.A meggyilkolt pulykák után még kettő szárnyas sorsa függött veszélyben, őket egy aukció során akarták a karácsonyi asztalra juttatni a gazdaság üzemeltetői, azonban az árverést végül lefújták az akció miatt. A virrasztás főszervezője azt mondta,

Óriási a harag bennünk a pulykák halála miatt, de azt szeretnénk, hogy az emberek méltó módon meg tudjanak emlékezni róluk a sírhelyüknél. Azt is reméljük, hogy Bristol városának farmjai mostantól a béke szigetei lesznek majd ezeknek az állatoknak. Ezeket a pulykákat megszerették az emberek, ismerték őket és emberekként tekintettek rájuk.

A vegán csoport egyébként 700 fontot gyűjtött a magánakció során, és 1200-an alá is írták a pulykák védelmére szolgáló petíciót. A farm pedig úgy döntött, idén nem tartják meg a nagy pulyka-kiárusítást.

Kiemelt kép: DreamWorks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik