Szórakozás

Miss Amerika kiröhögte ázsiai vetélytársait, majd hirtelen kulturális különbségekre hivatkozott

Nincsenek jó napjai Miss USA-nak, miután Instagram-sztoriban elejtett félmondatai igen nagy port kavartak a Miss Universe versenysorozata közben. Történt ugyanis, hogy az amerikaiak büszkesége, Sarah Rose Summers épp Miss Kolumbiával értekezett arról, mennyire nevetséges az, hogy Miss Kambodzsa úgy vesz részt ezen a versenyen, hogy nem beszélni angol:

Egyáltalán nem beszél angolul, az ő nyelvét meg itt nem beszéli senki. El tudod ezt képzelni? Teljes elszigeteltség ez az egész. Szegény Kambodzsa.

— fogalmazta meg aggályait Miss USA. Később saját, azóta már törölt Insta-sztorijában beszélt Miss Vietnamról is:

Annyira édes, hogy megpróbál úgy tenni, mintha folyékonyan beszélne angolul, aztán egy rohadt hosszú beszélgetés után felteszel neki egy kérdést, és csak bólogat rá

— magyarázta Summers, aki bugyuta fejeket is produkált Miss Vietnam kifigurázásához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Regina George, is that you? This is basically like the most dramatic reality show, but condensed into 1 minute lol. @sarahrosesummers hopefully will prove that ignorance will not win you a @missuniverse title…whatever that means these days. This is basically what normalized xenophobia looks like. If she’s trying to show empathy, the condescending, intolerant tone tells a different story. A reminder that you’re participating in a competition in a country/continent where English is NOT the primary language. Cc: @francesca.hung @valeriamoralesd @rern_sinat (Miss Cambodia) • #sarahrosesummers #rernsinat #valeriamorales #francescahung #missuniverse2018 #missuniverse #missworld #missusa #missaustralia #misscolombia #beautyqueen #beautypageant #pageant #pageantlife #missamerica #wiwt #ootd #realityshow #meangirls #reginageorge #gossip #catty #lol #wtf #dietprada

Diet Prada ™ (@diet_prada) által megosztott bejegyzés, Dec 12., 2018, időpont: 8:39 (PST időzóna szerint)

Azóta bocsánatot kért az Instán, ezt írta:

A Miss Universe lehetőséget adott arra, hogy a világ minden tájáról itt lehessünk, és egészen más kultúrákat ismerhessünk meg. Egy pillanatban, mikor egy nőtársam bátorságát csodáltam, mondtam valami rosszat, ami most úgy tűnik, tiszteletlenségnek tűnhet. Emiatt elnézést kérek.

Miss USA azt is hozzátette, ő egy nagyon empatikus nő, aki hálás azért, hogy tapasztalatokat cserélhet Miss Kambodzsával és Miss Vietnammal. Nem tudni, hogy eltekintett-e attól az apróságtól, hogy elmondása szerint Kambodzsa nem beszél angolul, Vietnam pedig megjátssza azt.

Kiemelt kép: Matt Sullivan/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik