Szórakozás

Jessica Simpson és Natalie Portman bemutatta, hogyan kell kezelni egy nézeteltérést

Natalie Portman nagyon korán került rivaldafénybe, hála a Leon, a profi sikerének, új filmje, a Vox Lux promózása közben pedig beszélt ezzel kapcsolatos élményeiről a USA Today-nak, elejtve a következő mondatot.

Emlékszem, hogy tinédzser voltam, Jessica Simpson meg egy magazinban szerepelt >>Szűz vagyok<< felirattal bikinit viselve, és össze voltam zavarodva. Fogalmam se volt, hogy mit akart ez mondani nekem nőként, lányként.

Kontextusban egyébként érthetőbb, hogy az Oscar-díjas színésznő ezzel nem őt kritizálta, hanem a médiát, ami egyszerre várta el az akkori fiatal sztároktól, hogy szexuálisak és szüziesek legyenek, furcsa kettős mércét állítva eléjük. Viszont kontextusból kiragadva ez nem annyira egyértelmű, Jessica Simpson pedig reagált is rá.

Ismert személyekként mindketten tudjuk, hogy a megjelenésünk felett nem mindig van hatalmunk egy olyan iparban, ami folyamatosan próbál beskatulyázni minket. Ugyanakkor megtanultam önmagam lenni és tisztelni a nők önkifejezésének különböző formáit, pont ezért hittem akkoriban és most is, hogy szexi bikinit viselni és büszkének lenni a testedre nem ugyanaz, mint szexelni. Próbáltam mindig is példakép lenni a nők számára, hogy úgy nézzenek ki, ahogy csak akarnak, azt viseljenek, amit csak akarnak, és szexeljenek vagy ne szexeljenek, akivel csak akarnak.

Mint írta, próbál senkit nem megszégyeníteni a döntéseiért, és azt ajánlja Portmannek, hogy tegyen ő is hasonlóan.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Simpson (@jessicasimpson) által megosztott bejegyzés, Dec 5., 2018, időpont: 9:58 (PST időzóna szerint)

A színésznő gyorsan reagált egy, a mondatait tisztázó kommenttel.

Csak azt akartam mondani, hogy össze voltam zavarodva fiatal, felnövő lányként a nyilvánosság szeme előtt akkoriban a média zavaros üzeneteitől, hogy hogyan kellene lányoknak és nőknek viselkedniük.

Végül pedig bocsánatot kért, és valószínűleg ez a vége is a történetnek. Úgy tűnik, néha az ilyen celebcívódásoknak pozitív és konstruktív vége is lehet.

Nem akartalak megszégyeníteni és sajnálom a fájdalmat, amit a szavaimmal okozhattam. Nagyon tisztelem a tehetségedet és azt, ahogy ösztönzöl és magabiztosabbá teszel nőket az egész világon.

Kiemelt kép: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik