Szórakozás

Az anyós miatt ebben a családban nem lesz túl boldog a karácsony

A karácsonyi vacsora a legtöbb családban nagy dolog, ilyenkor olyan ételek is az asztalra kerülnek, melyek az év többi részében nem. Emiatt többet is költenek rá, de egy anyós kicsit túlzásba esett.

Teljesen ledöbbentette ugyanis a családját azzal, amikor bejelentette, hogy fejenként 17 fontot – valamivel több mint 6000 forintot – kér a családtagjaitól a vacsora elkészítéséért.

A Mumsnetre írta meg egy nő anyósa furcsa kívánságát, ami miatt fia elég rosszul érzi magát. Felajánlotta például, hogy viszik ők a desszertet, csak ne kelljen készpénzben hozzájárulniuk, mert az olyan rossz érzést vált ki belőle.

A hozzászólások között olvasni a bejegyzést írót és a párját támogatókat, ahogy az anyóssal egyetértőeket is.

Előbbiek közül egyik például azt írta:

Ha nem engedheted meg magadnak, akkor ne hívj meg embereket. Vagy csak olyat főzz, amit megengedhetsz magadnak. Senkitől sem kérnék pénzt vacsoráért, főleg nem a családomtól.

Olyan is volt, aki arról ír, hogy megosztják egymás között a költségeket úgy, hogy mindenki visz valami ételt a vacsorára az előzőleg megbeszéltek szerint. Valaki a pulykát készíti el, más pedig a köretet.

Más szerint viszont korrekt az összeg, és nem sajnálnák, ha a vacsora készítője elkérné tőlük, mert drága mulatság a közös étkezés karácsonykor.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik