Szórakozás

Szépségkirálynőből királyné: Miss Moszkva hozzáment a maláj királyhoz

A 25 éves Okszana Vovogyinát 2015-ben választották meg Miss Moszkvának, de azóta is történnek vele a dolgok, és nem csak az, hogy modellkedett Kínában és Thaiföldön.

Egyrészt, áttért az iszlám hitre, nem is véletlenül, hanem mert aztán a napokban összeházasodott a 49 éves Tengku Muhammad Faris Petra ibni Tengku Ismail Petrával. Talán többen ismerik úgy, mint V. Muhammad Malajzia királya és Kelantan szutánja.

Az esküvőt Moszkva egy előkelő elővárosában, Barvikhában tartották november 22-én.

Azt nem tudni, hogyan ismerkedett meg a szépségkirálynő és Muhammad, akit – apját követve a trónon – 2016-ban választottak meg a Malajzia királyának.

Vovogyina, még mielőtt menyasszony lett, azt mesélte:

Iskolás koromban egyfajta bandita voltam. Kedveltem a bicajosokat, a gördeszkásokat, a motocrossosokat, akik versenyeztek. Én is motoroztam.

Párkapcsolati – akkor még – álmairól pedig úgy nyilatkozott:

Azt gondolom, hogy egy férfinek a család fejének kell lennie, és nem kereshet kevesebbet, mint egy nő.

Ez valószínűleg be is jött végül.

A lagzin nem szolgáltak fel alkoholt és az ételek megfeleltek a halal szabályainak. A férj a malajziai népviseletet viselt, felesége fehér esküvői ruhát. Vovogyina muszlim neve Rihana lett, párja oldalán már hidzsabot hord.

Valószínűleg korábban volt már házas, innen a Vovogyina név, ortopéd sebész apja vezetékneve ugyanis Gorbacsenko, amihez nemrégiben vissza is tért a korábbi modell, így lett a királyi esküvő után a neve Rihana Okszana Gorbacsenko.

Gyerekkorában ő volt a legmagasabb és legvékonyabb lány az osztályában, és emiatt voltak aggodalmai, az egyetemen jött rá, hogy ez tulajdonképpen jó.

A fiatal fiúk elkezdtek figyelni rám, és észrevettem, hogy többet néznek rám, mint a dagadt és nem túl magas lányokra.

Mikor Miss Moszkva volt, nem volt párkapcsolata, mert nem találta meg a megfelelő férfit.

Az egyetemen egyébként gazdasági képzésre járt, de utána jobban érdekelte a női- és a fürdőruhadivat. Már az ilyen ruhák tervezése, készített is egy fürdőruha-kollekciót.

V. Muhammad Angliában tanult, előbb a középiskolába a ruthlandi Oakham Schoolba, majd az Oxfordi Egyetem St Cross College-ába, végül a londoni European Business Schoolba járt.

Kiemelt kép: Facebook, via Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik