Szórakozás

Betiltanák a csendes bulit, mert túl hangos

Talán nem mindenki találkozott még a silent disco kifejezéssel, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy a bulizók fejhallgatón keresztül hallgatják a zenét. Magyarországon is szoktak ilyet tartani néha, Edinburgh-ben kifejezetten népszerű a városnézéssel egybekötött ilyenféle bulizás, főleg legény- és leánybúcsúk részeként.

A silent discók nem csendesek. Rengeteg ujjongás, sikítás hangzik el közben, főleg, ha 40 nő jelenik meg egy leánybúcsún

– mondta a skót város képviselőtestületének tagja, Jo Mowatt a Metro beszámolója szerint. Másrészt, biztonsági kockázata van, a mulatozók ugyanis nem hallják, ha arra jön egy jármű.

Az edinburgh-i Alternatív Művésztalálkozó és Fesztiválon, a Fringe Festivalon eléggé el is eszkalálódott a buli, ezért most a tanács tagjai azt szeretnék elérni, hogy betiltsák a városban. A gondjuk csupán annyi, hogy jogszabályok alapján nincs olyan lehetőség, ami alapján megtehetnék ezt. Ezért a skót parlamenthez és a kormányhoz fordultak, hogy véget vethessenek a silent discónak.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik