Szórakozás

Kérek tőle valamit a szexben, de sosem vár úgy haza

A nők és a férfiak különböznek egymástól, sok nő számára izgatóbb egy erotikus novella, mint a pornó műfaja. Olvasónk kérése a feleségéhez szorosan kapcsolatódik a pornóhoz, és lehet, hogy pont ez a probléma a szexuális fantázia teljesítésével. Ha van valamilyen szexuális gondod, ha szeretnél választ kapni a szexuális életeddel kapcsolatban, írd meg nekünk a timea.sereg@24.hu email címre!

Egy éve vagyunk együtt a feleségemmel, és van egy kérésem felé, amire régóta vágyom, de ő nem akarja megtenni. Nagyon élvezem, ha a feleségem maszturbál, főleg, ha pornófilmekre. Van, hogy együtt is csináljuk, de mindig kérnem kell tőle, hogy csinálja, mert ez engem nagyon felizgat. Megígéri, hogy magától fogja csinálni és úgy fog hazavárni, de sajnos ilyen még nem történt. Randizásokkal, vacsorával lepem meg rendszeresen, de ha szóba kerül a szex témája, feszültté válik, és inkább nem beszélek neki erről. Már fehérneműt sem szeretne felvenni, hogy abban várjon haza, csak az egyhangú együttlétek maradtak. Miért van ez? Kérem, segítsen!

Az olvasói levelet Olivér küldte nekünk, akinek szintén álnevet adtunk, hogy ne legyen felismerhető.

Mit lehet tenni?

Sokszor van szó a szexuális fantáziák kölcsönös megosztásáról különböző cikkekben, ugyanakkor sajnos nem mindenki alkalmas arra, hogy beszéljen erről, vagy esetleg meg is valósítsa. Vannak zárkózottabb, szégyenlősebb emberek, és a nők között is vannak bőven, akik nehezen képesek a fantáziáikról beszélni. Olvasónk házassága még fiatal, egy éve vannak együtt, ebben az időszakban még a testiség jóval többet van a mindennapokban, mint amennyire 20 év házasság után. A másik felfedezése, a vágyak megélése, az élmény, hogy alig lehet betelni a másikkal, még több újdonságra sarkallhat bárkit, és ez jó. Ami nem jó, ha rátukmáljuk a másikra a saját vágyunkat.

A szexuális fantáziák megélése akkor jó, ha kölcsönös, úgy nem fog működni, ha a másik fél a megfelelési kényszere miatt teljesítené az óhajokat.

A megfelelő időben és kellő szavakkal kimondott fantáziák meghittebbé tehetik a kapcsolatot, szó szerint felfokozhatja az egymás iránt érzett szexuális vágyat. Viszonylag gyakori a nőknél, hogy azt érzik, a férfi azonnal a szexet akarja, vagy valamilyen szexuális cselekvést, és az érzelmi kötődést, beszélgetéseket kihagyja a kapcsolatukból. A nőknek teljesen máshogyan működik a szexuális vágyuk, a pornóképek jellemzően kevésbé izgatóak számukra, azonban az erotikus irodalom, amiben egy szép szerelmi történet is van, sokkal inkább felkorbácsolják a vágyaikat. A nők és a férfiak különbözőek, éppen ezért a direkt szexuális cselekvés kérése helyett a finomabb közeledéssel jobban célba lehet érni. Minél több beszélgetés, közös hobbi, a kérdés, hogy milyen napod volt, az őszinte bókok segíthetnek meghittebbé tenni a kapcsolatot. Ezeken keresztül könnyebben és oldottabban lehet a szexuális fantáziákról beszélgetni, azokat megvalósítani.

A fantáziákat érdemes úgy megosztani egymással, hogy egyfajta verbális előjáték legyen, azaz kezdjük azzal a beszélgetést, hogy melyik volt az addigi legjobb közös szex, ki kezdeményezett, mitől volt jó, melyik volt a kedvenc helyszín, satöbbi. Ahogy a beszélgetés halad a maga útján, máris kiderül, hogy mik azok a cselekvések, amiket mindketten élveznek, és ha ezek közt nincs ott a közös pornónézés és kölcsönös maszturbálás, akkor érdemes ezt a témát egy időre félretenni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz soha többé része az olvasónknak a feleségével, hanem mindössze annyit jelent, hogy egy picit máshonnan célszerű megközelíteni a témát.

Ha kiderül, hogy a feleség is élvezte a fehérneműs beöltözést, az önkielégítést a pornónézéssel, csak valami más akadálya van annak, hogy nem úgy várja otthon a férjét, ahogyan az szeretné, akkor erről egy intimebb pillanatban beszélgessenek. Lehet, hogy a pornó műfajával van a problémája, lehet, hogy valami más akadálya van: esetleg sosem nyúlt magához korábban és szégyenli magát közben, vagy tiltották számára vallási okok miatt. Ezeket a gátakat mindenképpen tisztázni kell egy oldottabb hangulatú beszélgetésben, csak úgy lehet továbblépni és megoldani a helyzetet. Azt is figyelembe kell venni, hogyha nemet mond a feleség, akkor azt tiszteletben kell tartani, ha nincs ehhez semmi kedve és csak azért csinálta eddig is, hogy béke legyen, nem önszántából, akkor nem szabad erőltetni a témát. A be nem teljesült szexuális vágyak képesek aláásni a kapcsolatot, de az is, ha erőltetjük a vágyainkat, és elvárjuk, hogy azok rendszeresen teljesülnek – kölcsönös vágy nélkül.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik