Szórakozás

A Mikulás hazájában idén hivatalosan elmarad a karácsony, nem fogod elhinni, miért

Az ünnepek közeledtével rengetegen panaszkodnak, hogy a karácsonyból mára üzlet lett, semmit nem ér az egész. Nos, akármilyen erős is ezt hallani, de a Mikulás hazájában, Lappföldön ez hatványozottan így van.

Finnországban található Lappföldön a karácsonyi időszak az év legjobban várt időszaka. Nem nehéz kitalálni, miért.

Ekkora a régió valósággal megőrül, rengeteg az ember, fellendül a kereskedelem, a turizmus, a vendéglátás, ez pedig végsősoron remek a régiónak. Az ünnepi hangulatkeltés már novemberben elkezdődik. A szezonra már így is rengetegen érkeztek, de sok mindenkinek csalódnia kellett. A legnagyobb lapp városban, Rovaniemiben ilyenkor már hihetetlen havas karácsonyi mesevilág szokott uralkodni, most azonban semmi ilyennek nincs jelen, ugyanis nincs hó.

Ráadásul ez a csúfság az elkövetkező 2-3 hétben is folytatódhat, az előrejezések szerint lehet, hogy december közepéig nem fog esni a régióban.

Emiatt a szervezők rengeteg előre meghirdetett programot lemondtak, mivel azok értelemszerűen nem működnének hó nélkül. A legkézenfekvőbb példa a szánkózás.

Akárhogy is, úgy látszik, hogy az időjárás miatt Lappföldön hivatalosan is elmarad a hosszú hetekig tartó karácsonyi őrület.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik