Szórakozás

Hétfőtől péntekig velem volt, hétvégén más nőkkel

Már az ismerkedés elején felmerülhet, hogy a másik nem egészen őszinte, mégis sokan a remény és a szerelem elvakító ereje miatt belemennek a kapcsolatba, folytatják. Olvasónk megégette magát, de ez elkerülhető, ha az ember tisztában van azzal, milyen tényeket vizsgáljon meg, amikor a szívéhez közel enged valakit. Ha téged is becsaptak a szerelemben, ha kihasználtak, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

Húsz éve váltam el, rögtön utána lett egy nyolcéves kapcsolatom. Sajnos annak vége lett, mert visszament az exéhez, emiatt eléggé magamba zuhantam, évekig nem is volt senkim. Majdnem tíz évet töltöttem egyedül, aztán elkezdtem társat keresni a társkereső oldalakon. Találkoztam egy nálam tíz évvel fiatalabb pasival, akit nehezen tudtam közel engedni a szívemhez. Végül beleszerettem, csakhogy velem volt hétfőtől péntekig, péntek estétől pedig a többi nő következett. Olyan nőkkel is együtt volt, akiknek férjük vagy társuk van. Sajnos az ismerőseim közül is akadt nője. A megbízható pasik nem léteznek.

Az olvasói levelet Laurától kaptuk, akinek természetesen nem ez a neve, az ő névtelenségét is őrizzük, ahogy más olvasónkét is. Húsz évnyi házasság után a válás utáni életrendezés sokaknak nem úgy sikerül, ahogyan szeretnék.

Mit lehet tenni?

A hosszú házasság után a társkeresés igen nehéz, hiszen van, hogy akár húsz év is eltelt úgy, hogy valaki nem randizott, nem érintett más embert, csak a férjét vagy feleségét hosszú évek óta. A sikerélmény nem mindig jön a társkeresésben és nem is azonnal érkezik, hiába szeretnék sokan, hogy az utolsó partnerüket találják meg a következő randin, és ne kelljen újra és újra lejátszaniuk ezeket a köröket. Az ismerkedés minden korosztályban nehéz, ha tartós kapcsolatot szeretnénk, és mivel ez egy igen komoly döntés, nem lehet elkapkodni, elsietni. A tartós és jó párkapcsolat titka a választáson is múlik, jól kell tudni kiválasztani azt, akivel végül össze is költöznénk, akit tíz év múlva is szívesen nézünk reggel amikor először megpillantjuk.

A csalódás ugyanis annál nagyobb, minél felkészületlenebbül éri az embert, a személyiséget.

A lelkialkattól, személyiségtől függ, ki mennyire képes túllendülni a váláson, és új kapcsolatot kezdeni. Olvasónk megtette, viszont a nyolcévnyi együttlét csalódással ért véget, ami komolyan kihatott a következő évekre. Ha valaki akár tíz évig is az egyedüllétet választja, azt okkal teszi, viszont ha egyedül nehezen vagy egyáltalán nem megy a szakítás elfogadása, érdemes szakember segítségét kérni. Nem azért, mert baj van az illetővel, hanem ellenkezőleg: valami megakadályozza abban, hogy teljesebb életet éljen és megszabaduljon a gyász, a csalódás fájdalmától. Ha ez idejében megtörténik, akkor a további párkeresés kicsit irányt kap, és tudatosan, ésszel indulhat ismét a párkeresés. Sajnos olvasónk beleszaladt abba a problémakörbe, hogy sok évnyi egyedüllét után igyekezett megbízni olyasvalakiben, akiben nem kellett volna.

De honnan is láthatjuk már a kapcsolat elején, hogy valaki nem tisztességes szándékkal közeledik felénk? A párkapcsolatok elején nehéz megmondani, tudni, hogy mennyire őszinte és kölcsönös a szerelem. Rossz jel, ha gyorsan lankad az érzelem, ha egyenlőtlenség van a kapcsolatban, ha a kapcsolat nem illeszkedik bele semmilyen baráti társaságba, nincs közös tevékenység, ha kevés a közös téma, ha a tisztelet elég hamar csökken vagy egyáltalán nincs. A jó jelek ezzel szemben ott kezdődnek, hogy részt vesznek egymás hobbijában, szórakozásaiban, ha érdeklődnek egymás munkája iránt.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik