Szórakozás

Meghan hercegné gyereke valószínűleg nem kap majd hercegi rangot

Harry herceg és Meghan hercegné a héten jelentették be, hogy gyereket várnak, aki bár csak 2019 tavaszán születik majd meg, már most minden hír róla szól. Már a nemét tippelgetik, illetve azt, hogy vajon hogy fogják hívni, miközben vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is. Például az, hogy a gyerek valószínűleg nem kap majd hercegi rangot, szóval sem herceg, sem pedig hercegnő nem lesz belőle – kivéve persze ha a királynő nem rendelkezik máshogy.

A rangokkal való spórolást még Erzsébet királynő apja, V. György vezette be 1917-ben. Ez viszont nem azt jelenti, hogy Harry herceg gyerek egy rang nélküli halandó lesz, hanem azt, hogy nem herceg vagy hercegnő, hanem valószínűleg gróf, vagy grófnő lesz belőle.

Grófsága ellenére egyébként még így is a hetedik lesz a trónutódlási sorban, a nyolcadik helyre lökve így nagyapja, Károly herceg öccsét, András herceget, akinek lányai a 9. és 10. helyre szorultak, köztük a most házasodott Eugénia hercegnő is.

A Birmingham Live szerint ha fiú lesz, akkor Dumbarton grófja lesz, ha pedig lány, akkor az angolban Lady Mountbatten-Windsornak nevezik majd, vagyis röviden ő lesz Windsor grófnője.

Kiemelt kép: Chris Jackson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik