Szórakozás
378684 03: Singer/actress Madonna and boyfriend Guy Ritchie react to fans at a launch party for her new album "Music" September 19, 2000 in Los Angeles, CA. (Photo by Chris Weeks/Liaison)

Nem egy celebnek ment rá a vagyona a válásra

Ádám Judit
Ádám Judit

újságíró. 2018. 10. 06. 15:29

Justin Bieber nagyon bátor, úgy vetette bele magát a házasságba Hailey Baldwinnal, hogy végül (elvileg) nem írtak alá házassági szerződést. Mivel átszámítva 68 milliárd forintra becsült vagyonnal rendelkezik, feleségének viszont csak ennek töredéke, Bieber húzza a rövidebbet, ha egyszer mégis elválnak. 

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 06:  Justin Bieber and Hailey Baldwin attend the John Elliott front row during New York Fashion Week: The Shows on September 6, 2018 in New York City.  (Photo by Nicholas Hunt/Getty Images for NYFW: The Shows)
TMZ: Megnősült Justin Bieber
Végül házassági szerződés nélkül vette el Hailey Baldwint.

Nem akarjuk persze az ördögöt a falra festeni, de láttunk már néhány hasonló történetet: nem ők lennének az első celebpár, ahol a válásra rámegy az egyik fél vagyonának jelentős része, míg a másik igencsak jól jár.

Nézzük a világ legdrágább válásait!

Michael és Diandra Douglas

Minden idők legkegyetlenebb golddiggereként tartják számon Michael Douglas exnejét, aki néhány héttel azelőtt adta be igényét 45 millió dollárra (mai árfolyamon számítva 12 milliárd forintra), hogy férjét rákkal diagnosztizálták. Miután megtudta, hogy férje beteg, állítása szerint visszavonta a követelést, mondván hogy ő nem egy mohó ember, de Douglas ekkora már annyira haragudott rá, hogy rácsapta a telefont.

Michael Douglas and Diandra Douglas circa 1990 in New York City.
Getty Images

Phil Collins és Orianne Cevey

Cevey sem kispályás aranyásó, hasonló összeget, 47 millió dollárt gombolt le Phil Collinsról, mikor elváltak. Utána a hölgy újból férjhez ment, de közös gyerekeik miatt tartották a kapcsolatot az énekessel, és mikor második férjétől is elvált Cevey, újra összejöttek Collinsszal. Azóta együtt élnek Miamiban két fiukkal.

James Cameron és Linda Hamilton

Hamilton szerint házassága minden létező értelemben szörnyű volt a rendezővel, valószínűleg ezért gondolta úgy, hogy kárpótlásul jár neki az 50 millió dollár (mai árfolyamon 14 milliárd forint). Akkor esküdtek, mikor Cameron a Titanicot forgatta, a hölgy szerint kapcsolatukat a film óriási sikere tette tönkre teljesen.

A házasság mindössze 9 hónapig tartott, ami után még a gyémántgyűrűt is kidobta a feleség, annyira nem jelentett neki semmit. Cameronnak viszont sokba került a rövid kapcsolat.

Linda Hamilton and James Cameron during "Cliffhanger" Hollywood Gala Screening at Mann's Chinese Theatre in Hollywood, California, United States. (Photo by Albert L. Ortega/WireImage)
Albert L. Ortega/WireImage

Mel Gibson és Robin Moore

Minden idők talán legdrágább válása volt az övék: mivel nem volt szerződés, Moore majdnem Gibson teljes vagyonának felét, 425 millió dollárt, azaz mai árfolyamon átszámítva 119 milliárd forintot kapott. Mondjuk legalább 26 évet voltak együtt előtte, majd további 5 évet töltöttek a szakításuk utáni pereskedéssel.

Madonna és Guy Ritchie

Máig nem teljesen tisztázott, hogy pontosan mennyit kért Guy Ritchie, aki azt nyilatkozta, hogy elege volt a Madonna körüli cirkuszból, nem a pénzre hajt. Egy forrás szerint csak 10 millió angol fontot (mai árfolyamon 3,6 milliárd forintot) kért, ami a házuk értékének megfelelő összeg, így meg tudta vásárolni a saját nyugalmát. Máshol viszont beszélnek 21 millió és 50 millió fontról is, azóta is rejtély, hogy melyik összeg a valódi.

Steven Spielberg és Amy Irving

A színésznő Spielberg egyik filmjének castingjára jelentkezett, de a rendező túl fiatalnak találta őt a szerephez. Azonban randizni kezdtek, majd összeházasodtak, de 3,5 év után nem bírták tovább elviselni egymás stresszes, karrierista életét, és szétváltak. A páréves házasság 100 millió dollárjába (2,8 milliárd forint) került Spielbergnek.

Steven Spielberg and wife Amy Irving at musical "Les Miserables" (Photo by Tom Wargacki/WireImage)
Tom Wargacki/WireImage

Michael és Juanita Jordan

A történelem szintén egyik legdrágább válása volt a kosárlabdázóé, 17 év házasság után csak 168 millió dollár (45 milliárd forint) kifizetése után tudott elválni feleségétől. Közös megegyezés volt, Jordan a gyerekeiket is támogatta a feleség által követel összeg kifizetése után.

Kiemelt kép: Chris Weeks/Liaison

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.