Szórakozás

Nem egy celebnek ment rá a vagyona a válásra

Justin Bieber nagyon bátor, úgy vetette bele magát a házasságba Hailey Baldwinnal, hogy végül (elvileg) nem írtak alá házassági szerződést. Mivel átszámítva 68 milliárd forintra becsült vagyonnal rendelkezik, feleségének viszont csak ennek töredéke, Bieber húzza a rövidebbet, ha egyszer mégis elválnak. 

TMZ: Megnősült Justin Bieber
Végül házassági szerződés nélkül vette el Hailey Baldwint.

Nem akarjuk persze az ördögöt a falra festeni, de láttunk már néhány hasonló történetet: nem ők lennének az első celebpár, ahol a válásra rámegy az egyik fél vagyonának jelentős része, míg a másik igencsak jól jár.

Nézzük a világ legdrágább válásait!

Michael és Diandra Douglas

Minden idők legkegyetlenebb golddiggereként tartják számon Michael Douglas exnejét, aki néhány héttel azelőtt adta be igényét 45 millió dollárra (mai árfolyamon számítva 12 milliárd forintra), hogy férjét rákkal diagnosztizálták. Miután megtudta, hogy férje beteg, állítása szerint visszavonta a követelést, mondván hogy ő nem egy mohó ember, de Douglas ekkora már annyira haragudott rá, hogy rácsapta a telefont.

Getty Images

Phil Collins és Orianne Cevey

Cevey sem kispályás aranyásó, hasonló összeget, 47 millió dollárt gombolt le Phil Collinsról, mikor elváltak. Utána a hölgy újból férjhez ment, de közös gyerekeik miatt tartották a kapcsolatot az énekessel, és mikor második férjétől is elvált Cevey, újra összejöttek Collinsszal. Azóta együtt élnek Miamiban két fiukkal.

James Cameron és Linda Hamilton

Hamilton szerint házassága minden létező értelemben szörnyű volt a rendezővel, valószínűleg ezért gondolta úgy, hogy kárpótlásul jár neki az 50 millió dollár (mai árfolyamon 14 milliárd forint). Akkor esküdtek, mikor Cameron a Titanicot forgatta, a hölgy szerint kapcsolatukat a film óriási sikere tette tönkre teljesen.

A házasság mindössze 9 hónapig tartott, ami után még a gyémántgyűrűt is kidobta a feleség, annyira nem jelentett neki semmit. Cameronnak viszont sokba került a rövid kapcsolat.

Albert L. Ortega/WireImage

Mel Gibson és Robin Moore

Minden idők talán legdrágább válása volt az övék: mivel nem volt szerződés, Moore majdnem Gibson teljes vagyonának felét, 425 millió dollárt, azaz mai árfolyamon átszámítva 119 milliárd forintot kapott. Mondjuk legalább 26 évet voltak együtt előtte, majd további 5 évet töltöttek a szakításuk utáni pereskedéssel.

Madonna és Guy Ritchie

Máig nem teljesen tisztázott, hogy pontosan mennyit kért Guy Ritchie, aki azt nyilatkozta, hogy elege volt a Madonna körüli cirkuszból, nem a pénzre hajt. Egy forrás szerint csak 10 millió angol fontot (mai árfolyamon 3,6 milliárd forintot) kért, ami a házuk értékének megfelelő összeg, így meg tudta vásárolni a saját nyugalmát. Máshol viszont beszélnek 21 millió és 50 millió fontról is, azóta is rejtély, hogy melyik összeg a valódi.

Steven Spielberg és Amy Irving

A színésznő Spielberg egyik filmjének castingjára jelentkezett, de a rendező túl fiatalnak találta őt a szerephez. Azonban randizni kezdtek, majd összeházasodtak, de 3,5 év után nem bírták tovább elviselni egymás stresszes, karrierista életét, és szétváltak. A páréves házasság 100 millió dollárjába (2,8 milliárd forint) került Spielbergnek.

Tom Wargacki/WireImage

Michael és Juanita Jordan

A történelem szintén egyik legdrágább válása volt a kosárlabdázóé, 17 év házasság után csak 168 millió dollár (45 milliárd forint) kifizetése után tudott elválni feleségétől. Közös megegyezés volt, Jordan a gyerekeiket is támogatta a feleség által követel összeg kifizetése után.

Kiemelt kép: Chris Weeks/Liaison

Ajánlott videó

Olvasói sztorik