Szórakozás

Azzal segített a legtöbbet a beteg macskákon egy idős férfi, hogy sokat szunyókált

Facebook-sztárrá vált egy idős férfi, aki imád macskákkal szunyókálni. Terry Laurmen, a 75 éves, Green Bay-i nyugdíjas imádja a macskákat, de mivel sokat utazik, otthon nem tarthat egyet sem, ezért dolgozik önkéntesként egy macskamenhelyen – írja a BBC.

A 27 éves Elizabeth Feldhausen 2016-ban alapított menhelyet tartósan sérült, illetve krónikus betegségekkel küzdő macskák számára, akiket máshol nem tudnak befogadni. A Safe Haven Pet Sanctuary olyan, mint egy macskás kávézó: kényelmes karosszékekkel, fotelekkel és kanapékkal van tele, és több tévén, egész nap madarakról szóló természetfilmek mennek. Egész nap várja a macskabarátokat, akik aztán adományokkal segíthetik a állatok tartását.

Terry, a nyugdíjas spanyoltanár ide tér be, szinte minden nap, a speciális macskakeféjével, és néhány finom falattal. A macskák ilyenkor mind odaszaladnak hozzá, mert tudják, hogy a férfi közelében különleges bánásmódra számíthatnak.

Nem kis munka azonban egyszerre 20-30 macskának is a kedvében járni, Terry így gyakran kidől, és elszundít valamelyik kanapén. Elizabeth többszor lefotózta a macskatársaságban pihenő férfit, majd a képeket megosztotta a menhely Facebook-oldalán. A bejegyzés, néhány nap alatt, közel 90 ezer reakciót, és több mint 24 ezer megosztást kapott.

Azt tudtam, hogy sok környékbelinek tetszeni fognak a fotók, de arra soha sem gondoltam, hogy ekkora sikert aratnak majd. Amikor elmondtam neki, hogy mennyi embernek tetszettek a róla készült képek, nagyon boldog volt

– mesélte Feldhausen.

Ami a legfontosabb, hogy amióta Terry híressé vált, az emberek egymásnak adják a kilincset és jóval több adomány érkezik a menhely számlájára.

Többen javasolták, hogy adjunk ki naptárt a macskákkal szundító Terryről. Megkérdeztem, hogy ő benne lenne-e ilyesmiben, mire azt válaszolta, bármit megtenne azért, hogy segítsen pénzt gyűjteni a macskáknak

– árulta el következő tervét a menhelyvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik