Szórakozás

Nem tudom, hogy bejövök-e a csajnak

A kérdés örök, honnan tudhatja egy férfi, hogy bejön a nőnek, és mennyi jelet is ad valójában egy nő a neki tetsző férfinak? 17 éves olvasónknak válaszolunk a kérdésére, és várjuk az ismerkedés, udvarlás témájában mások leveleit is az igyjartam@24.hu email címre.

17 éves fiú vagyok, van egy lány a gimiben, akivel a múlt félévben sokat nevetgéltünk a menzán. Egymás mellé ültünk párszor, és most történt meg, hogy csak ketten ebédeltünk. Nekem nagyon tetszik, de fogalmam sincs, hogy én bejövök-e neki, nem merem elhívni randizni, hazakísérni sem merem, félek, hogy elutasítana. Annyit mondott amikor kettesben voltunk, hogy nincs senkije, de tetszik neki valaki a suliból. Nem tudom, hogy ez én vagyok-e, vagy másvalakire gondolt, lehet, hogy én vagyok, és nem meri elmondani? Honnan tudhatom, hogy tetszem neki?

A levél Ádámtól érkezett hozzánk, az ő neve is kitalált név, de a kérdése a kamaszkor és a fiatal felnőttkor egyetlen örök kérdése, amire bővebben is válaszolunk.

Innen lehet tudni, hogy a lány is többet akar a barátságnál

A nőknek eszméletlen mennyiségű eszköze van arra, hogy felkeltsék a férfiak figyelmét, és nem, ezek egyike sem a picsanadrág és a kirakott mellek – ezeknek főként a divat követése a célja. A testbeszéd az egyetlen, ami elárulja a nőt, még akkor is, ha a nő egyáltalán nem szeretné felfedni, hogy tetszik neki a pasi. Szemtől szemben biztosan érthetőbb lenne mindenki számára, de a világ nem így működik, és akárcsak az állatvilágban, a figyelemfelkeltésre és a férfi becserkészésére számtalan trükköt bevetnek a nők.

Nagy általánosságban igaz, hogy a férfiak kezdeményeznek, de mire odáig eljutnak, hogy elhívjanak valakit randira vagy meghívják egy italra, addig a nő már legalább kétszáz jelzést adott, hogy lehet menni. Először a szemkontaktussal igyekszik felkelteni a férfi figyelmét, és ha a férfi is észreveszi, akkor vagy zavartan elfordul, vagy tartja a tekintetváltást. Ez megismétlődik még legalább hússzor, mire a férfinak leesik, hogy a nő mit szeretne, és ha a nő még mosolyog is a szemezéshez, akkor biztos, hogy odaléphet a férfi.

A leginkább a mosolyából és a tekintetéből látni, hogy valóban érdeklődik a férfi iránt. A szeme csillog, a mosolya őszinte, és érdeklődve nézi a neki tetsző férfit.

Olvasónk helyzete más, hiszen még csak 17 éves, és beszélgetnek rendszeresen azzal a lánnyal, aki neki tetszik. Beszélgetés közben is rengeteg jelet küldenek a nők: hajcsavargatás, száj harapdálás, a száj általában nyitva van, nem direkt biggyesztve, hanem természetesen. Sokat mosolyognak, és ha véletlenül megérinti őket a férfi a karjukon, akkor nem húzódnak el, hanem hagyják az érintést. Sokszor érnek hozzá a saját nyakukhoz, állukhoz, kulcscsontjukhoz, illetve a testhelyzetük nyitott: szemtől szemben állva a lábfejük szemben van a kiszemelt férfijével, nem keresztbe tett lábakkal állnak, hanem kisebb terpeszben. (Lehet kapni testbeszédről szóló könyveket, érdemes azokat olvasgatni – Allan Pease Testbeszéd című könyve az egyik legismertebb.) Ezekből már biztosan lehet tudni, hogy tetszik-e neki a férfi, de még ez sem jelenti azt, hogy nem fog elutasítani.

Az elutasítás benne van a pakliban, úgy kell hozzáállni, hogy ez megtörténhet. Ha játékosan, kedvesen, humorral fogja fel ezt bárki, akkor nem lesz ebből probléma, hiszen lehet, hogy most épp visszautasítja a hazakísérést, de lehet, hogy két hét múlva nem fogja. A nők is szeretnek kiszámíthatatlanok lenni. A megoldás az lehet olvasónk esetében, hogy legközelebb érjen hozzá véletlennek álcázva a lányhoz, de olyan helyen, ami nem túl tolakodó: az alkarjánál beszélgetés közben, vagy a hátára tegye a kezét, finoman, de csak pár pillanatra. Ha a lány nem húzódik el, és továbbra is kedvesen mosolyog és beszélgetnek, akkor bátran hívja el valahova suli után, kísérje haza vagy hívja el egy kiállításra, moziba, sétálni.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik