Szórakozás

Megvédte 5 éves fiát, aki hercegnő jelmezben szokott játszani

Ma már egyre gyakoribb, hogy a fiatalabb szülők nem erőltetik rá gyerekekre a nemi szerepeket, nem mondják meg a kicsiknek, hogy mivel játszhatnak, és mit viselhetnek. Vannak, akik nincsenek jó véleménnyel erről a „liberálisnak” elkönyvelt nevelésről és vitatják, hogy vajon jó-e elhanyagolni a régóta jelenlévő fiú-lány szerepek megtanítását.

A 25 éves Charlie Hirons is a neutrális nevelés mellett érvelt, miután többször is meg kellett védeni az 5 éves kisfiát, Riley-Princet, aki szeret a szülinapjára kapott hamupipőke ruhájában játszani. Sokan megszólták az anyukát, mert úgy gondolják, egy fiúnak nem kéne ilyen ruhát viselnie, de Charlie kijelentette, semmi baj nincs azzal, hogy fia ezt az öltözéket választotta magának.

Sőt, az anyuka úgy véli, Riley-Prince nagyon inspiráló és őt is motiválta abban, hogy bátrabb legyen.

Nevetséges, hogy a fiúknak ezt, a lányoknak azt kell szeretniük. Kit érdekel, ha egy fiú a rózsaszínt szereti, vagy egy lány katona szeretne lenni? Had legyenek önmaguk. Semmi értelme megjegyzéseket tenni a fiamra és arra, hogyan nevelem őt

– mondta Charlie.

Riley-Princenek nem csak hercegnő jelmeze van. Kikönyörögte a szüleitől, hogy fülbevalót is hordhasson – amit mindig úgy választ meg magának, hogy illjen az apjáéhoz, akit példaképének tekint.

Mi a fontosabb, hogy a gyerekek függetlenek és boldogak legyenek vagy hogy beilleszkedjenek? Lehet, a fiú idővel kinövi a feminin ruhákat, de az is lehet, hogy ő is része lesz annak az új generációnak, akiket már nem érdekelnek a nemi szerepek.

via vt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik