Szórakozás

Óriási fogyásba kezdett egy nő, hogy megmentse apukája életét

És ez még csak a kezdet volt a valódi életmentéshez.

Az Atlantában élő Dawn Muhammad elsírta magát, amikor közölték vele, hogy kövér. De nem azért lett mérhetetlenül szomorú, mert ezzel a kinézetét kritizálták. Hanem mert ez egyet jelentett azzal, hogy nem mentheti meg a hetvenes éveiben járó apja életét. Túlsúlya miatt ugyanis nem lehetett szervdonor, és nem adhat neki a veséjét, ami élethalál kérdés volt idős férfi számára.

A Lucius Daniels nevű férfi 71 éves volt, amikor 2016-ban súlyos veseelégtelenséget állapítottak meg nála az orvosok. „Azt mondták, várólistára raknak” – mondta el a férfi az ABC televízió reggeli műsorában. Hozzátéve, hogy életkora miatt a lista végére került, és szinte teljesen biztos volt, hogy „ki fogok futni az időből”.

Amikor lánya ezt megtudta, azonnal jelentkezett szervdonornak, hogy ezzel megmentse apját, aki „szuperhősként” tisztel. Az orvosok azonban közölték a nővel, hogy a testtömeg-indexe (BMI) túl nagy, és emiatt nem alkalmas vesedonornak.

A nő elsírta magát, amikor ezt megmondták neki, de nem törődött bele. „Megnéztem magam a tükörben, és mondtam magamnak, hogy meg kell próbálni” – mondta el Muhammad az ABC-nek. És nekilátott a fogyásnak, amiről apjának egy szót sem szólt.

Végül majdnem 30 kilogrammot adott le magáról, leginkább annak köszönhetően, hogy jelentősen csökkentette az elfogyasztott cukor mennyiségét. És amikor újra megvizsgálták az orvosok, már alkalmasnak találták vesedonornak.

Ekkor végre elmondhatta apukájának, hogy miért is kezdett óriási fogyásba. Hogy az egészet csak azért csinálta, hogy neki adhassa a veséjét, amivel az életét mentette meg. Veséje ugyanis tökéletes volt az apukája számára, aki elmondta, nem is lehetne büszkébb lányára, aki ilyen nagy áldozatot hozott érte.

A kiemelt fotón Dawn Muhammad és Lucius Daniels. Fotó:ABC News/GMA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik