Szórakozás

Évente kétszer fürdik, retteg az esőtől és gumikesztyűben éli az életét a vízallergiás nő

Sokszor bele sem gondolunk abba, hogy a hétköznapok során hányszor ér hozzánk víz. Igen, furán hangzik ez a mondat, mert persze, hogy rengetegszer érintkezünk H2O-val, de csak akkor tudnánk meg, hogy mégis milyen gyakran, amikor minden egyes csepp elképesztő irritációt és fájdalmat okozna.

Nem moshatnánk kezet, reggelente nem locsolhatnánk arcon magunkat vízzel, a fogmosásnál is rettegnünk kéne és bizony akkor még a zuhanyzásról, főzésről, vagy az olyan tök hétköznapi dolgokról, mint az esőről vagy a pocsolyába lépésről még nem is beszéltünk.

Ebbe az életbe még belegondolni is rossz, pedig ezt az életet kell élnie Maxine Jonesnak, a korábban ápolóként dolgozó 52 éves nőnek.

Maxine elmondása szerint amikor a bőréhez víz ér, akkor olyan mintha ezer csalán csípte volna meg egyszerre, sokszor olyan súlyosan irritálódik ilyenkor a bőre, hogy hólyagok jelennek meg rajta. Maxine ezért nem is kockáztat, minden eshetőségre fel van készülve, rengeteget van kesztyűben, hogy még véletlenül se érintkezzen vízzel.

A Egyesült Királyságban, Ecclesfieldben élő nő betegsége olyan ritka, hogy az egész világon mindössze 50 ember szenved tőle. Maxine a betegsége miatt mindössze kétszer tud fürdeni egy évben, akkor is rengeteg készítmény szükséges hozzá, hogy el tudja viselni a minimális nedvességet. A korábban ápolóként dolgozó nőnek ezért más tisztálkodási módszerekkel kell tisztán tartania magát.

Maxine tünetei 8 évvel ezelőtt kezdődtek, a folyamatosan romló állapota miatt ott kellett hagynia az állását is. Az állapota az elmúlt években egyre csak romlik: ma már semmilyen nedvesség nem érhető a bőrét, gyümölcsöt sem tud vágni fájdalmak nélkül.

Fotó: SWNS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik