Szórakozás

Kizárták a főzőtanfolyamról a kisnövésű férfit, mert „mindig láb alatt lenne”

A 18 éves Louis Makepeace, aki mindössze 116 centiméter magas, azt állítja, a mérete miatt diszkriminálták a Heart of Worcestershire Főiskolán. Felajánlottak neki egy helyet a Vendéglátás és catering kurzuson, de aztán visszaléptek, mert túl alacsony.

Makepeace úgy nyilatkozott, hogy az iskola vezetői „biztonsági kockázatnak” tekintik a másik 14 tanulóra, és azt mondták, hogy „zavart” okozna, ha a lábuk alatt lenne. 56 éves anyjának, Pauline-nek a kurzusvezető azt is hozzátette, hogy úgyse kapna munkát sohasem egy étterem konyháján. Pedig Makepeace-nek ez lenne a terve, de most úgy érzi, megalázták.

Azt mondták, hogy egészségügyi és biztonsági kockázatot jelentenék, és zavarnám a többi diákot, az útjukban lennék, ami nagyon megalázó volt. Pedig az iskolában mindig nagyon magabiztos voltam, mindig sok barátom volt, a fogyatékosságom soha nem volt probléma.

A fiatal achondroplasiás, ami a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája. Azt is elmondta, hogy szerinte az iskola azért is utasította vissza, mert nem akarnak semmilyen előkészületeket tenni azért, hogy elvégezhesse a feladatokat. Ő és édesanyja ezzel szemben abba is belement volna, ha otthon, az erre alkalmas konyhában elvégezze a kapott feladatokat, de az iskola ebbe nem ment bele.

Azért még reménykednek, hátha megváltozik az iskola véleménye, de már informálisan azt mondták az anyának és a fiának, hogy keressenek másik kurzust. Hivatalosan az iskola annyit közölt, hogy még nem döntöttek a fiú felvételéről, ezért nem is akarják kommentálni az ügyet – írta a Metro.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik