Szórakozás

Kutyával vagy gyerekkel strandolni? Nem probléma, hanem élmény

Egymást érik a strandok a Balaton partján, azonban nem olyan egyértelmű a döntés, hova menjünk, ha van velünk valaki, akinek különleges igényei vannak. Azonban egyáltalán nem kell elkeserednie azoknak, akik gyermekükkel vagy házikedvencükkel mennének strandolni, sőt. Jobbnál jobb lehetőségek közül választhatnak, ezekből mutatunk most néhányat.

A gyerekes strandolók egyik kedvence a Balatonnál a Diási Játékstrand, nem véletlenül. Már a hely nevéből is látszik, hogy rendelkezik valami plusszal a család legfiatalabb tagjai számára – és a játékosabb idősebbeknek is ezzel egyidőben. A Játékstrand Gyenesdiáson található, ahol családbarát szolgáltatások és animációs programok színesítik a családok nyaralását.

Hogy mik is teszik különlegessé a gyenesdiási strandot? Van itt játszótér, foglalkoztató tábla a Balaton élővilágáról, óriáscsúszda, gyerekpancsoló, különféle sportversenyek, és animátorok szervezte játékos programok is. Ilyen programok között nincs az a gyerek, aki unatkozna a Balaton-parti nyaraláson.

A kutyások már jóval kevesebb lehetőség közül választhatnak, mint a családosok, azonban szerencsére már a Balaton több pontján is kialakítottak olyan fürdőhelyeket, ahová a négylábúak is betehetik a lábukat. Ilyen például a balatonföldvári kutyastrand, amit 2016 nyara óta vettek birtokba a kutyás strandolók.

A kutyastrand egy 2500 négyzetméteres füves terület, ami tele van fákkal, így a gazdák el tudnak bújni a nap elől, míg kedvencük a vízben játszik. A parton kialakítottak egy rámpát is, ami megkönnyíti a vízbejutást, illetve a bejárattól a part felé sétálva külön illemhelyet is kialakítottak a kutyáknak, hogy a strand tisztasága ne kerüljön veszélybe.

Nemcsak a Balatonföldváron nyaralók büszkélkedhetnek saját kutyastranddal, hiszen itt is 2016-ban döntöttek úgy, hogy a vízi rendőrség mögött kutyás strandot alakítanak ki egy területen. A strand tavaly bővítésen ment keresztül, így már egy hektáros területen élvezhetik a Balaton-partot a kutyák és gazdáik.

A fonyódi kutyastrandon pedig idén másodszor rendezték meg a Dog Beach Festet, ami tulajdonképpen egy kutyásoknak és kedvenceiknek létrehozott fesztivál, ahol együtt fürödhetnek a Balatonban, különböző programokon és versenyeken vehetnek részt, illetve kutyákkal való szörfözésre is lehetőség volt.

Fotó: Varga György / MTI

Azoknak sem kell elkeseredni, akik valamiért nem jutnak le idén a Balatonhoz, hiszen ebben az évben már az ország keleti felén élőknek sem kell hiányt szenvedni a kutyás fürdőhelyekből. Kelet-Magyarországon ugyanis először Tiszafüred városa jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet, így a Mancsos Pancsoló nevet viselő terület idén májustól látogatható.

Az önkormányzat kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelölt ki, egy gazdi egyszerre három kutyát vihet magával a strandra. A belépés pedig a négylábúak és a gazdáik számára is ingyenes.

Szponzorált tartalom

A kikapcsolódás az együtt töltött időről szól, aminek kellemes kísérői a BB borok, bárhol, bármikor. A cikket a BB Napos Oldal borcsalád támogatta.

Kiemelt kép: Sebastian Gollnow/dpa/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik