Szórakozás

Ne adjunk mobilt a gyereknek 11 éves kora előtt – mondja egy vezető pszichiáter

Nagy-Britanniában pszichiáterek azt szeretnék elérni, hogy a kormány alakítson ki egy irányelvet, amely ahhoz segítené a szülőket, hogy ne vegyenek okostelefont a gyereknek 11 éves kora előtt. A szigetországban már a 11 alattiak csaknem 40 százalékának van egyébként.

Dr. Jon Goddin, a Royal College of Psychiatrists helyettes vezetője szerint a gyerekek szinte kikényszerítik a szüleiktől a telefont, hogy már az összes barátjuknak van, csak nekik nincs.

Nem hiszem, hogy törvényt is lehetne ellene hozni, de egy útmutatásra tudnának támaszkodni a szülők, mikor beszélgetnek egy tízévessel

– nyilatkozta Goddin a Daily Telegraph-nak, majd hozzátette, hogy szerinte egy gyereknek nem szabadna napi két óránál többet a közösségi médiával töltenie, és kifejezte abbéli aggályát is, hogy depresszióhoz és szorongáshoz vezethet.

Szerinte már csak azért is szükség van erre, mert a közösségi médiával foglalkozó cégek szabályzata, előírásai nem megfelelő ehhez.

Komolyabban kéne ellenőrizni a korukat és egy abszolút minimumot is meg kéne határozni

– mondja a pszichiáter.

Ezzel egy időben megjelent egy felmérés is, amely 1000 szülőt kérdezett, és kétharmaduk örülne egy ilyen kormányzati segítségnek, valamint 44 százalékuk betiltaná a mobiltelefont a 16 éven aluliaknál.

via The Sun, kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik