Szórakozás

Még tíz nappal halála után is hordozza kölykét a kardszárnyú delfin

Napokkal a halála után is gondozza meghalt borját, mintha még mindig élne,  – számoltak be róla kutatók. Taylor Shedd – aki arra felügyel, hogy a magánhajók követik-e a törvényeket a bálnák védelmében – felügyeli a delfincsaládot a Brit Columbiánál található Gulf-szigeteknél.

J35 [az anya] már kilencedik napja hordozza a halott borját. A borjú nyilvánvalóan bomlik, és kezdi elveszíteni a merev formáját

– nyilatkozta Shedd az ABC Newsnak cxsütörtökön.

A kölyök csak másfél órán át élt, ő volt három éve az első újszülött a 75 fős közösségben. A nőstények az élelmiszerhiány miatt nem tudnak egészséges utódot a világra hozni mondta Ken Balcomb a Bálnakutatási Központ (Center for Whale Research) alapítója.

A 30 éves J35 legalább 300 kilométert tett meg, a július 31. óta és visszatért oda, ahova a borjának életet adott,  néha megböki az orrával a feje tetejét, néha a szájával arrébb viszi.

Borzalmasan szomorú. El sem tudom képzelni, min mehet keresztül, elveszíteni a borjadat és még mindig annyira szomorúnak lenni, hogy több mint egy héttel később még mindig hordozza magával. Szörnyű lehet

– nyilatkozta Shedd, aki azt gondolja, hogy  azért gyászolja még mindig az újszülöttet az anyja, mert nagyon szorosan kötődik hozzá.

Ez egy gyászolási folyamat. Tudjuk, hogy a kardszárnyú delfinek nagyon szociálisak, és nagyon érzelmesek. Egy borjú sosem megy el az anyja mellől.

Sheddék szerint egészséges J35, de folyamatosan felügyelik. A Bálnakutatási Központ szerint a tizedik napon is gyászol még, étellel a többi delfin segíti ki a gyászoló anyát.

We are saddened to report that a baby Southern Resident killer whale (SRKW) died a short time after it was born near…

Közzétette: Center for Whale Research – 2018. július 26., csütörtök

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik