Szórakozás

„Költöztünk és előkerültek a szadomazo képek”

Ki ne érezné magát kellemetlenül, ha véletlenül beleszalad a szerelme múltjába, és szembe kell azzal néznie? A megoldás mint mindig, egy őszinte beszélgetés lehet, olvasónkra ez vár, ha szeretné elmélyíteni a párkapcsolatát. Ha van tapasztalatod a témában, ha szeretnéd megosztani, vagy pont a sérelmeidet szeretnéd kiírni magadból, várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

Elvált nőként ismertem meg az új férfit az életemben, ő is, én is hoztunk magunkkal a házasságainkból egy-egy már felnőttkorú gyereket. A kapcsolatunk eleje csodálatos volt, de ahogy összeköltöztünk, egyre inkább elveszett a szenvedély a kapcsolatunkból. Rendszeresen arról szóltak az együttlétek, hogy párhetente mindig ugyanúgy, ugyanolyan pózban, ugyanolyan mozdulatokkal nyúlt hozzám. Egy ideig nem foglalkoztam vele, aztán már zavart, de nem mertem szólni. Végül úgy hozta az élet, hogy elköltöztünk egy külvárosi kertes házba, csakhogy a költözködésnél, amikor kipakoltam mindent, a kezembe akadt rengeteg fotó: szado-mazo képek, újságok, fotók róla, ahogy fiatalabb korában összekötött lábbal térdel. Sokkot kaptam. Azóta párszor próbáltam felhozni neki, hogy ha másra vágyik az ágyban, beszéljük meg, de általában lepattanok. Mit tegyek? Én nem tudom neki ezeket megadni, és megijeszt a gondolat, hogy erre vágyik.

Az olvasói levelet Adrienntől kaptuk, akinek nem ez a neve, de az ő anonimitását is garantáljuk. A kérdése az, mit lehet tenni olyan helyzetben, amikor az egyik fél titkolja vágyait, talán még maga elől is?

Mit lehet tenni?

Az eltérő szexuális szükségletek a szexualitás módban is megmutatkozhatnak, azonban lehetséges, hogy olvasónknál nem ez a gond, hanem a kölcsönös bizalom és őszinteség hiánya. A partnere korábban egész másmilyen szexuális életet élt, és nem biztos, hogy szeretné folytatni, de az is lehet, hogy nem mer erről beszélni, mert rossz tapasztalata volt. Azok, akik a többségtől eltérően élik meg a szexet, a szexuális fantáziájuknak szabad utat engedve, ritkán találnak olyan élettársat, akivel sérülések és visszavonhatatlan következmények nélkül képesek megélni a szexet úgy, ahogyan arra vágynak.

Mindennek, ami a testiségről szól, annak a bizalom az alapja. 

Az olvasónknak valószínűleg okkal nem mondja el a partnere, mire vágyna, ha még vágyik rá. A megoldás az, ha alkalmat teremtenek arra, hogy minél közelebb kerüljenek egymáshoz, akár úgy is, hogy olvasónk őszintén, ítélkezés nélkül elmondja, mit talált. Ez egy nehéz beszélgetés, de érdemes meglépni, sok fontos információ kiderülhet, titkok is esetleg, amik akadályozhatják a kapcsolat érzelmi elmélyülését.

A beszélgetésnek csak akkor lehet pozitív töltete, ha minden negatív gondolatot, undort és ítélkezést kiszorítunk, csak arra koncentrálva, hogy hogyan lehetne jobbá tenni a párkapcsolatot. Ilyen fontos témában jó, ha azt választjuk, hogy a közös lakáson kívül, idegen területen, oldott hangulatban mondjuk el, mit találtunk. Ha nem várunk rá választ, csak annyit teszünk hozzá, hogy amikor készen állsz rá, beszéljünk erről, akkor biztosíthatjuk arról, hogy bizalommal és érdeklődéssel közeledünk felé. Ez talán segíthet megérteni, hogyan áll a partner a szado-mazo szexhez, még mindig arra vágyik-e, esetleg ezt már a háta mögött hagyta, vagy éppen hogy nem meri megkérni az olvasót arra, hogy próbálkozzanak együtt ezzel a műfajjal.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik