Szórakozás

„Nem hiszem el, hogy 31 évesen könyörgök a szexért”

Van az a libidóhiány amivel már fontos lenne szakember segítségét kérni, mielőtt a házasság azért bomlana fel, mert a nő harmadikat keres a problémák megoldására. De vajon jó, ha a vágytalan férfit csipkefehérneműben várja a nő haza? Többek közt ezt is megválaszoljuk újabb olvasói levelünkre, és ha kérdésed van, ha tanácstalan vagy, hogy maradj vagy menj a kapcsolatból, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

Egy éve vagyunk házasok, a férjem külföldön dolgozik, így nem vagyunk együtt minden nap, de beszélünk folyamatosan, csetelünk. Amikor itthon van, igyekszem gyertyafényes vacsorával várni, szép ruhában, fehérneműben, bújok hozzá, igényelném vele a szeretkezést, de falakba ütközöm. Ott tartunk, hogy háromhavonta van szex, én többet igényelnék, de ő mindig fáradt. Legalábbis ezt mondja. Folyamatosan próbálok vele erről beszélni, de nem megy, kinevet, ha felhozom a témát, és megoldásokat kínálok, például vibrátort. Nem hiszem el, hogy könyörögnöm kell a szexért 31 évesen, attól tartok, hogy meg fogom csalni, ha ez így megy tovább. Mit tegyek?

Az olvasói levelet Ella nevű olvasónk küldte, akinek természetesen nem ez a neve, de az ő névtelenségére is figyelünk. A téma: mit tehet a nő, ha a férje hárítja a szexet.

Mit lehet tenni, ha ennyire elutasító a férj?

Amikor a férfi valamiért nem kívánja a szexet, az egyetlen, amivel árthatunk a kapcsolatnak, ha megpróbálunk minél dögösebben, szexisebben viselkedni. A férfi libidóhiányának számtalan oka lehet, a stressz, az életkor, a hormonális változás, akár testi, szervi okok, amiről maga a férfi sem tud. Az olvasónk helyzete igen nehéz, majdnem csapda, hiszen ő többször szeretne szerelmeskedni a szerelmével, vágyik rá, és ez teljesen természetes. A szexualitás megerősíti az érzelmi köteléket két ember között. A férj helyzete viszont nehezebb, valószínűleg a munkahelye, a fáradtság, a stressz, a tesztoszteron hormonjai is közrejátszhatnak abban, hogy nem akarja a szexet. De merevedési gondok vagy a korai magömlés is oka lehet.

Ezzel együtt megállás nélkül azzal kell szembesülnie, amikor otthon van a feleségével, hogy nem elég jó férfi, ezért és azért. A megoldás nehéz, mert egyrészt jó megbeszélni a problémákat, viszont ha csak azokról van szó állandóan, akkor a kapcsolat nem tud épülni. A randizgatások, a hangulat megteremtése, a finom vacsorák inkább szóljanak a beszélgetésekről, amikben nincs szó a szexuális gondokról, az eltérő szükségletekről, hanem szeretet és szerelem van. A meghitt légkör, a kiegyensúlyozottság érzése szükséges mind a férfiaknak mind a nőknek a vágy fellobbanásához.

Átmenetileg mindenkinél előfordulhat libidóhiány, azonban ha tartósan jelen van, és 4-6 hónapnál tovább észlelhető, akkor segítséget kell kérni. Szexuális zavar, párkapcsolati stressz, munkahelyi stressz, hormonzavar is okozhatják a vágytalanságot.

A házasságban tehát olvasónk nem fogja tudni megoldani csipkefehérneművel a férje libidóhiányát, de felhívhatja a figyelmét arra, hogy ezen fontos változtatni a párkapcsolatuk érdekében. Az eltérő libidó gyakran okoz gondot a párkapcsolatokban, és ahogyan a levélben is olvasni, megoldásként sokan nyúlnak egy harmadik félhez. Ez azonban hosszú távon nem a házasság erősödését szolgálja, hanem ellenkezőleg, válás lehet a vége. A szexualitás csak egy abból a több tényezőből, ami a kapcsolatot, szerelmet teljessé teszi, a gátolt szexuális vágyon lehet változtatni szakember segítségével.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik