Szórakozás

Megszólaltak a magyarok, akik megnyerték a Britain’s Got Talent világversenyét

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar Attraction Látványszínháznak 2013 után újból sikerült megnyernie a Britain’s Got Talentet, ám ezúttal a tehetségkutató világversenyében utasítottak mindenkit – összesen 21 másik produkciót – maguk mögé. A műsor világkupáján az elmúlt 12 év versenyzői vettek részt, a szavazás pedig június 13-án kezdődött és egészen július 15-ig tartott. De vajon hogyan élték még az újabb győzelmet és merre turnéznak épp? Erről kérdeztük a csapat vezetőjét, Szűcs Zoltánt.Miniinterjú. 

Magyarok nyerték a Britain's Got Talent világkupáját
A műsor világversenyén az elmúlt 12 év nyertesei vettek részt, köztük a 7 évad nyertese, az Attraction Black Light Theatre.

Merre vagytok mostanában? Hol ért titeket a hír, hogy újból sikerült nyernetek?

Az Egyesült Államokban tudtuk meg a jó hírt. Mostanában is rengeteget dolgozunk külföldön. Nem rég értünk vissza Kínából, ahol egy 4 hónapos projekten dolgoztunk azzal az Oscar-díjas kínai rendezővel, aki például a pekingi nyári olimpia megnyitóját is jegyzi. Az előadás premierje a pekingi Operaházban volt hatalmas sikerrel. Amúgy folyamatosan járjuk a világot, márciusban voltunk például Mexikóban, ahol minden este teltház előtt adtuk elő a THE BOX című egész estés 80 perces produkciónkat. Ahogy hazaértünk, másnap repültünk is Madridba egy másik előadás miatt. A kínai újévi előadás 1,3 milliárdos nézettsége után az ország több más városában is jártunk, ráadásul Kína második legnagyobb ünnepén is mi voltunk az egyetlen nemzetközi sztárvendég. Itt több mint 7000 ember nézett meg minket élőben. Jackie Chennel léptünk fel egy műsorban, ráadásul nem először. Angol menedzsmenttel és a világ legnagyobb ügynökségével dolgozunk világszerte.

Mit éreztetek, mikor megtudtátok, hogy újból sikerült nyernetek?

Nagyon boldogok voltunk és természetesen még most is azok vagyunk. Szinte felfoghatatlan érzés, kicsit megint azt érezzük, amit akkor, 2013-ban éreztünk. Mi azért nem vagyunk annyira benne az angol médiában, mint Paul Potts, Susan Boyle, a Diversity vagy a Collabro. Ők folyamatosan turnéznak és jelen vannak a médiában, így különösen megható érzés, hogy még így is ránk szavaztak a legtöbben.

Mit gondolsz, miért?

Talán azért, mert valami teljesen mást tudunk mutatni. Mindig azt mondom, hogy a művészet szubjektív dolog, de van egy pont, egy szint, ahol már objektívvé válik és szerintem az Attraction pont ezen a szinten mozog. Árnyékokkal dolgozunk, amik csak két dimenzióban mozognak. Nagyon nehéz érzelmeket átadni így, de mi megtaláltuk a módját.

Számít ez a győzelem nektek vagy enélkül is jól fut a szekér?

Természetesen számít. Nyilván ehhez a győzelemhez nem jár kupa vagy érmek, de ez nem is fontos, hiszen eszmeileg hatalmas erővel bír. Ha én holnap elmegyek itt egy megbeszélésre, akkor látni fogják, hogy én vagyok annak a csoportnak a vezetője, amelyik nem csak a sima Britain’s Got Talentet sikerült megnyernie, hanem még a műsor világkupáját is. Ez egy hatalmas adu a kezünkben, nem mellesleg újra felkapták a nevünket. Mégis talán a legszebb dolog az egész győzelmünkben, hogy – ugyanúgy, mint 5 évvel ezelőtt – sikerült egységesítenünk a magyarokat, ami fantasztikus érzés.

Jó a kapcsolatotok a zsűrivel?

Nem mondanám, hogy napi kapcsolatban vagyunk, de ha találkozunk, mindig nagyon kedvesek. Én azt gondolom, hogy alapvetően mindig tudják, hogy épp merre járunk épp a világban.

Fogtok még ilyen versenyen indulni valamikor?

Nem hiszem, a BTG-től ugyanis nincs nagyobb tehetségkutató ma a világon. Csak azt a produkciónkat, amit a válogatón adtunk elő, már több mint 250 millióan látták a YouTube-on. Illetve – és ez a legjobb dolog az egészben – annyit dolgozunk, hogy bele sem férne az időnkbe. Azt viszont reméljük, hogy lesz arra időnk és lehetőségünk, hogy végre a magyar közönségnek is megmutassuk a 80 perces THE BOX című előadásunkat, melyre az év őszén még egy 35 állomásos kínai turné is vár.

(Kiemelt kép: Facebook/@attractionblacklighttheatre)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik