Szórakozás

„Meleg vagyok, szexcsetelnek velem, de találkozni már nem akarnak”

Mit lehet tenni, ha valaki nem akar személyesen találkozni, de a végtelenségig képes lenne elhúzni az internetes ismerkedést, az intim fotók küldözgetését, a szexcsetelést? A 21. század egyik legnagyobb társadalmi problémája az elszemélytelenedés a párkeresésben, holott ez csak magányt és egyedüllétet eredményezhet. Olvasónk mondhatni régi lovagnak számít, aki szeretne személyesen is ismerkedni azokkal, akikkel a neten összetalálkozott, mégis érdekes kalandjai vannak. Ha te is jártál már így, vagy szeretnél választ kapni arra, miért utasítanak vissza folyton, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

Dezső vagyok 26 éves és meleg. A társkereső oldalakon vannak srácok, akik szeretnek velem csetelni, beszélgetni, akár több képet is küldenek arcukról, testükről vagy intimebb testrészükről, viszont se találkozni, se barátkozni nem akarnak. Ha rájuk írok, órákon át elbeszélgetünk, nem is értem.

Az olvasói levelet Dezső (ál)nevű olvasónktól kaptuk, aki arra keresi a választ, miért ignorálják őt a társkeresőkön, és miért változnak meg, ha szemtől szemben is megismerik. Mert hogy ilyenek is vannak.

Mit lehet tenni?

A kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy egyesek nem akarnak valakivel találkozni, de közben önmagukról, kérés nélkül számtalan intim fotót megosztanak, nehéz válaszolni. Valószínűleg minden eset más és más, nagy általánosságban a kötődési nehézségekkel és az elköteleződés hiányával lehetne magyarázni. Az is lehet, hogy félelem is van az okok közt, hiszen ha valaki kvázi arctalanul bármit megenged magának az interneten keresztül, lehet, hogy az életben teljesen másmilyen.

Meglehet, hogy fél valaki a visszautasítástól, vagy korábbi rossz élményei, tapasztalatai miatt választja az ismerkedésnek és a szexuális életnek olyan formáját, amiben kvázi nem sérülhet, vagy nem olyan mértékben.

Mivel homoszexuális férfiakról van szó, azt az okot is érdemes végiggondolni, hogy lehet, hogy az illető nem vállalta még fel önmagát a környezete, családja előtt, és éppen ezért fél megélni bármi komoly kapcsolatot, még akkor is, ha erre vágyik. Nehéz megmondani, kit mi motivál arra, hogy ne akarjon megismerkedni valakivel személyesen, és az arctalan örömöket választja a társ megtalálása helyett.

Olvasónk igen nehéz helyzetben van, hiszen ha véletlenül megismerkedik azokkal, akikkel korábban az interneten próbálkozott, máris azon kapja magát, hogy mégiscsak kell az ő személye. Ez a fajta viselkedés kicsit olyan, mint amikor általános iskolában váltogatjuk a plátói szerelmeink tárgyát, kicsit a padtárs is érdekel, de alig várjuk, hogy a nagyszünetben lássuk a felsős fiúk közül azt, aki nagyon tetszik, és akivel egy szót sem merünk váltani. Ilyen közegben nehéz társat találni, de feladni nem szabad: lehetséges, hogy olvasónknak kicsit hanyagolnia kellene a társkeresőket, és csak és kizárólag személyesen lenne célszerű ismerkedni. Így a netes csalódások és pofára esések valamennyire elkerülhetők lennének.

Az internetes ismerkedés egy kicsit személytelennek tűnhet, pláne akkor, ha valakik rendszeresen csak azon keresztül képesek érzelmeket megélni: ez csak a magányt erősíti, nem pedig a társkeresést. Bármi is a gátja annak, hogy valaki csak a neten keresztül meri vállalni önmagát, előbb vagy utóbb szembesülni fog a problémával, vagy ennyi lesz a magánélete, egy-két gyors numerával, vagy kilép a megszokott biztonságos terepből, és beleáll a csalódásokba is. A randizgatások és a párkeresés ugyanis számos kudarcélménnyel is jár, mire megtaláljuk azt, akire vágytunk, de nyugtasson mindenkit a tudat, akár hetero-, akár homoszexuális valaki, ugyanúgy átéli a kudarcokat és a visszautasítást, mire rátalál a szerelem.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik