Szórakozás

Volt, aki konkrétan lófejben vonult ki a Royal Ascotra

Ha azt mondjuk, Royal Ascot, nem sokan tudják, miről van szó, de ha a lóversenyt említjük, ami a nők extrém kalapjairól híres, már mindenkinek beugrik, mi ez az esemény. Az Ascot Racecourse Anglia egyik legnagyobb lóversenye, melyet minden évben megrendeznek a Berkshire megyei Ascotban már 1711 óta. Mivel a verseny szervezője szoros kapcsolatban áll a királyi családdal, ez egyben fontos társasági esemény is, ahol az angol elit meghatározó szereplői mind megjelennek, beleértve a királynőt.

Egy ilyen eseményre nem lehet csak úgy bejutni, ha valaki nem a királyi család tagja. A dress code is igen szigorú, a nők nem hagyhatják szabadon a vállukat, és a ruha hossza is meghatározott. A férfiak feketében vagy szürkében jelenhetnek csak meg. Mindkét nem számára kötelező a kalap, így ez a ruhadarab különösen nagy szerepet kap ilyenkor, a nők egymással versenyezve próbálják megszerezni a legkülönlegesebb és egyben legelegánsabb kalap tulajdonosa címet.

A kalapok magánál a versenynél is fontosabbak.

via GIPHY

Lássuk az idei legérdekesebbeket! Kicsit csalódottak vagyunk, mert a lófejes hölgyön kívül más nem igazán vállalt be nagyon extrém fejfedőt.

Galéria
Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images for Ascot Racecours

 

Jöjjenek a ruhák is, itt a klasszikus angol elegancia és a szigorú dresscode szabályai érvényesültek.

Galéria
Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images for Ascot Racecours

Kiemelt kép: Alan Crowhurst/Getty Images for Ascot Racecourse 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik