Élet-Stílus

Fábián Anita attól félt, hogy valaki homlokon lövi

Fábián Anita nevét a színházba nem járó, Jóban Rosszbant nem néző közönség tavaly, a világméretű zaklatási botrányok kapcsán ismerte meg. 2017 őszén a New York Timesban megjelent egy cikk Hollywood legbefolyásosabb produceréről, Harvey Weinsteinről, akiről több színésznő is azt állította, hogy a férfi zaklatta őket.

Az ügy magyarországi vonatkozására nem sokat kellett várni, Sárosdi Lilla színésznő is előállt a maga történetével, ő Marton László rendezőt vádolta meg. Az ügy kapcsán Fábián Anita is megszólalt, egy személyes hangvételű élő Facebook-videóban fejtette ki, hogy szerinte a zaklatások kapcsán a jó megoldás az ivartalanítás lenne. Karakteres véleménye komoly indulatokat gerjesztett, a színésznő halálos fenyegetést is kapott.

Az egy komoly dolog volt, életveszélyes fenyegetés. Színésznő vagyok, ha valaki bántani akar, az könnyen megtalál. Akkor pont bemutatóm volt, és megmondom őszintén, volt olyan pillanat a színpadon állva, amikor arra gondoltam: mi van, ha most valaki homlokon lő? Tudom, túl sok filmet nézek, de akkor is nagyon ijesztő napok voltak. A rendőrségen feljelentést tettem, a férfit ki is hallgatták. Mint megtudtam, elnézést kért, és megbánta, amit tett

– mondta Borsnak Fábián Anita, aki pisztollyal védené meg magát: már engedéllyel tart fegyvert, amit használni is tud.

(Kiemelt kép: TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik