Szórakozás

Békéscsaba, Brüsszel vagy Berlin? Te mire költenél 3700 forintot? (X)

Ezért az összegért el is utazhatsz külföldre vagy tetethetsz chipet a kutyába, de akármennyire is hihetetlennek tűnik, ez a pénz elég egy tévé-internet-telefon előfizetésre is. Mutatjuk, mire lehet ma költeni ezt az összeget.

Békéscsaba vagy Berlin?

Aki nem tudná, Békéscsabára egy vonatjegy 3705 forintba kerül. Ez így okés. És azt gondolnánk, hogy ezért az összegért cserébe mindenhol nagyjából hasonló szolgáltatást kaphatunk, hogy ennyiért már annak is örülhetünk, ha elhagyhatjuk a fővárost és meglátogathatjuk a vidéki rokonokat, rég nem látott osztálytársakat.

De tudjátok, mi kerül még pontosan ennyibe? Egy repülőjegy Berlinbe. Igen, abba a Berlinbe. Szóval, ha időben foglalunk, akkor egy békéscsabai kirándulás árából megnézhetjük Európa egyik legnagyobb, legnyüzsgőbb városát is.

Tévé-net-telefon

3700 forintért persze nem csak pár órányi utazást lehet venni, hanem egy hónapnyi telekommunikációs szolgáltatást is. Persze ahhoz a megfelelő márkát kell választani. Ilyen a Flip, ami tavaly májusban indult, és egy csomagban ad tévét-netet-telefont, méghozzá hűségidő nélkül. A Flip azt mondja, hogy ezért a havidíjért ad egy pont jó szolgáltatást, amiben nincsenek extrák, nincsen pazarlás.

Így gyorsan tudsz majd böngészni, videókat nézni, chatelni, letölteni, online játszani. Mert erre a 100 megás internet pont jó, de ha szeretnél többet, lehetőséged van gyorsító opciót igényelni. Ha nem vagy utazós típus, és inkább otthoni kikapcsolódást választanál az aktív pihenés helyett, a Flip összesen 137 csatornát biztosít számodra ezért a havidíjért.

És még valami! Ebből 31 HD, ami sok sportcsatorna élményét is fokozza, ha már nem a helyszínen nézed a foci VB-t vagy a közelgő F1 futamokat. A minőséggel tehát nem lesz gond. Azt mondod, ez mind oké, de vezetékes telefonra nincs szükséged? Érdemes átgondolni: a hívások flipesek közt ugyanis nulla forintba kerülnek. Minden más belföldi irányba pedig 5 Ft/perc. Igen, mobil irányba is. A 3700 Ft-ot is jól be lehet tehát osztani – a Flippel legalábbis nem pazarolsz, hanem olyat kapsz, amit tényleg ki tudsz használni.

A világ legjobb csokoládéi 3700 forintért?

Aki azt hiszi, hogy egy jól kifogott külföldi utazás apróbb költségei sokkal drágábbak, az nagyot téved. Még nem is beszéltünk a világszínvonalú német sörökről, amikből akár az összeset megkóstolhatod egy sörkóstoló keretein belül 12 euróért, vagyis szinte pontosan 3700 forintért.

De a sort folytathatnánk akár Brüsszellel is, ahova szintén hasonló áron lehet repülni, ha jól foglal az ember. És adja magát a kérdés: mire elég Brüsszelben 3700 forint? Hát például két felnőtt belépőre a híres, brüsszeli Csokoládé Múzeumba, ahol szó szerint a világ legfinomabb csokijait lehet megkóstolni.

Fotó: Sergi Reboredo / dpa / AFP

Ez is ennyibe kerül

Ferihegyen egy 4 órás parkolás szintén 3700 forint, ami elnézve az egyre csak növekvő belvárosi díjakat, szinte nevetséges ár. Ha van kutyád, akkor egy chip beültetése sem szabadna, hogy többe kerüljön. Ezt kevesen tudják, de véradáskor a donorok vérét egy komplex vizsgálatnak vetik alá, ami szintén 3700 forintba kerül.

A lesajnált 3700 Ft tehát sokkal, de tényleg sokkal többre elég, mint gondolnánk. Mindent persze nem lehet megvenni ennyi pénzből, de ha okosan költjük, akkor akár nagy meglepetéseket is tudunk vele okozni. Ahhoz mindenesetre túl sok ez az összeg, hogy ne hozzuk ki belőle a legtöbbet, és ne költsük el a lehető legokosabban.

Szponzorált tartalom

A cikk a Flip támogatásával készült.

Kiemelt kép:  Robert Schlesinger / picture alliance / AFP

Békéscsaba, Brüsszel vagy Berlin? Te mire költenél 3700 forintot? (X) 4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik