Szórakozás

Csak az nézheti meg a hatalmas kakikat a múzeumban, aki lógó nemi szerves jelmezt vesz fel

A rotterdami Boijmans Van Beuningen múzeumban nem mindennapi kiállítást rendeztek. Része pár hatalmas, különböző állagú és formájú fekália, amit csak akkor lehet megnézni, ha a látogató előtte felvesz egy olyan ruhát, ami mintha meztelenek lennének, lógó mellekkel vagy pénisszel.

A bizarr kollekciót összerakó osztrák kollektívánál, a Gelatinnál azt mondják, azért döntöttek így, mert nehéz rávenni az embereke, hogy vegyék le a ruháikat. Ezekből a jelmezekből 101 különböző darab áll rendelkezésre a látogatóknak, azt veszik fel, amelyiket akarják, így a rendezők szerint tulajdonképpen valaki másnak képzelhetik el magukat.

Az egyik művész Florian Reither szerint

a pszichoanalízisben a kaki az első tárgy, amit megcsinálsz, az első ajándéka a létezésednek a szüleid felé, amire nagyon büszke is vagy.

A múzeum igazgatója, Sjarel Ex is kiáll a kollekció mellett, szerinte a Gelatin mindig „érdekes, rendkívül kihívó és kényelmetlen” dolgokat csinál.

Vier Tweede Pinksterdag met Gelatin in Museum Boijmans Van Beuningen! → bit.ly/GelatinBoij

Közzétette: Museum Boijmans Van Beuningen – 2018. május 20.

A művészkollektíva egy másik tagja, Thomas Urban pedig arról beszélt, hogy

még azok is, akik szerint a modern és kortárs művészet egy nagy rakás szar, azok is felkarolják ezt a kiállítást. Nézz körbe, itt mindenki ezt gondolja!

via Metro, kiemelt kép: Facebook/Museum Boijmans Van Beuningen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik