Szórakozás

Rékasi Károly fia felhagy a politikai szerepléssel

Az ország sokáig csak Zsebiként ismerte, szülei, Rékasi Károly és Détár Enikő ugyanis állandóan így hivatkoztak rá. Aztán Rékasi Zsigmond végül saját nevén és tettei révén is ismert lett, miután egy tüntetésen nekifeszült a rendőrsorfalnak, majd beállt kormánykritikus szónoknak. A Story magazin azonban azt írja, ezzel az egésszel most felhagy, de nem azért, mert az egyik tüntetés másnapján apja ment érte a rendőrségre.

Rékasi Zsigmond: Lehet, hogy mi már nem fogunk Magyarországon gyermeket nevelni
Szerinte ha a magyar emberek nem fognak össze a jelenlegi rendszer ellen, akkor egyre lehetetlenebb lesz majd Magyarországon élni.

A 16 éves Rékasi Zsigmond úgy döntött, mostantól inkább a slam poetryre koncentrál:

Pár hete a párommal eltöltöttünk egy hetet Londonban a rokonainál. Amikor leszálltunk a buszról, közel sem az elit negyedbe csöppentünk. Kiderült, hogy az ott élők valamilyen úton-módon mind bevándorlók. Sokat beszélgettünk velük, mindannyiuk célja, álma az volt, hogy dolgozzanak, pénzt keressenek. Mivel befogadóan kezelik őket, velünk ők is így bántak. Hihetetlen élmény volt. Amikor hazaértem, rádöbbentem, belőlem kihalt mindenféle gyűlöletem amit bárkivel szemben eddig tápláltam. Ezentúl is érdekelnek a társadalmi kérdések, de a tüntetések helyett költészetemmel, a slam poetry műfajával szeretnék foglalkozni.

A több, Rékasi Zsigmond ellen folytatott eljárás közül az egyiket már lezárták, kiderült, hogy nem ő graffitizett, egy másik, kukaborogatós ügyben pedig ügyvédje kérvényezte az eljárás megszüntetését.

Kiemelt kép: Hír TV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik