Szórakozás

Eurovízió: szabályszegéssel vádolják az AWS-t

Az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatos honlapokon, illetve a verseny hivatalos honlapján is több hozzászóló jelezte, nem fair a magyarországot képviselő AWS zenekar ko­reográfiája. A probléma abból fakad, hogy a tervek szerint Kökényes Dániel gitáros leugrik a színpadról, majd háttal beleesik a közönség karjaiba. Ezt azonban előre le kell próbálni, hiszen az Eurovízión semmi nem működhet anélkül, azaz statiszták lesznek részei a produkciónak.

Ezzel pedig a kommentelők szerint egy nagyon fontos alapszabályt nem tartanak be, mégpedig azt, hogy csak hat ember adhatja elő a produkciót, hiszen azokat, akik megtartják majd a zenészt, előre be kell tanítani, ezzel pedig ők is a produkció részévé válnak.

AWS: Lisszabonban is magyarul énekelünk majd
Halál inspirálta dal, gyerekkori barátságok - rendhagyó zenekart küldünk idén az Eurovízióra. Interjú.

Az MTVA sajtóosztálya szerint azonban nem szegtek szabályt.

A stage-divingot az Eurovíziós Dalfesztivál rendezője, az EBU engedélyezte, s ők döntöttek a meg­va­lósítás módjáról is. Az Eurovízió szabályzata szerint minden produkció során a színpadon maximum hat ember tartózkodhat. Az AWS gitárosát elkapó emberek nem számítanak bele ebbe a keretbe, mivel nem a színpadon állnak, hanem a közönség soraiban

– nyilatkozta az MTVA a Blikknek.

(Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik