Szórakozás

A világ négy leghíresebb és legrégebbi italmérése

Itt nemcsak az italokat, de a legendákat és a történelmet is ki lehet próbálni.  

Nem minden kocsma olyan, mint a többi. Sőt, nem is minden bár olyan, mint egy átlagos bár. Vannak ugyanis a világban valóban legendás helyek, amelyeket a környéken, de még annál sokkal tágabb körben is mindenki ismer.

Ha valaki szereti a bárokat, akkor életében legalább egy ilyen helyre el kell mennie. Ilyenkor ugyanis nemcsak az italokat és a környezetet, de a történelmet és a legendákat is kipróbálhatjuk és átélhetjük. Összeszedtünk pár legendás helyet, ahová bárkinek érdemes lehet legalább egyszer elmennie.

A londoni Savoy American Barja

A klasszikus koktélkeverés egyik bibliája a The Savoy Cocktail Book. Ez a könyv azért érdekes, mert a londoni Savoy bárjának pultfőnöke írta a 20-as, 30-as években. Harry Caddock azt állítja, életében 240 koktélt talált ki. De ha ő nem ismerős, akkor a bár további tanítványai biztosan azok lesznek: Cary Grant, Frank Sinatra, Marlon Brando. Ha odavagy a koktélokért, akkor ezt a helyet neked találtál ki.

Al Brindisi

Az olaszországi Ferrara bárja a világ egyik legidősebb intézménye. Az Al Brindisi egészen időszámításunk előtt 1100-ig vezeti vissza a saját történelmét, legalábbis az biztosnak tűnik, hogy ezen a helyen akkor már létezett italmérés, ahol a közeli katedrális építésén dolgozó munkásokat kiszolgálták. Tiziano és Cellini is ivott itt, Kopernikusz pedig a bár fölötti szinten lakott, miközben a ferrarai egyetemen tanult.

Gordons Wine Bar

London egyik legtekintélyesebb intézménye, amely gyakorlatilag 1890 óta változatlanul működik. Igazából ezt tartják a város legöregebb borozójának. Szerencsére a pincében található elég erőteljes borlistán a modern világ keveredik a régivel.

Bar Hemingway a Ritzben

Ez a párizsi intézmény a város egyik legnagyobb múltú italmérése. Igazából nem mindig hívták ezt Hemingway bárnak, mert amíg maga Hemingway nem kezdett el aktívan itt inni, csak egyszerűen Ladies barnak, vagyis a hölgyek bárjának hívták. Az író ugyan a 20-as, 30-as években ivott itt sokat, de személyesen is részt vett a hotel felszabadításában a második világháború végnapjaiban. A legenda szerint aznap este 51 száraz martinit ivott itt meg.

Szponzorált tartalom

A cikk a Bar Show Budapest támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik