Szórakozás

Szerelem első látásra, majd egy hónapig nulla szex

Olvasónk összejött az álompasijával, akibe szinte rögtön beleszeretett, de a szex valahogy nincs annyira jelen a kapcsolatban. Ha neked is ismerős a helyzet, esetleg olvasónknak válaszolnál, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

A pasimmal négy hónappal ezelőtt ismerkedtem meg, akkor még az egyetem mellett vendéglátóztam, pultos voltam egy belvárosi szórakozóhelyen. Részemről szerelem volt első látásra, most is úgy emlékszem arra a pillanatra, amikor odaállt a pult elé, és belenézett a szemembe, mintha valaki direkt lelassította volna a világot. A gyomrom a torkomban dobogott, és hebegtem-habogtam, amikor válaszoltam neki. Igyekeztem aznap este kiszolgálni őt, amikor láttam, hogy közeledik, szabaddá tettem magam, hogy vele foglalkozhassak.

Olvasónk, Rita írta meg történetét élete nagy szerelméről, és a levélben olvasható férfi nincs egyedül: valóban több olyan pasi is van a világon, akik annyira nem szexuálisak.

„Egyre többször jöttek a barátaival, és egyre többet beszélgettünk, majd napközben is bejött párszor, amikor szinte senki nem volt a pubban. Egy délután megkérdezte, van-e kedvem vele randizni, igent mondtam, és talán soha olyan boldog nem voltam azelőtt, mint abban a pillanatban. A randi tökéletesen sikerült, és megismételtük, meg még egyszer, és újra, és így ment egészen egy hónapig, úgy, hogy egyetlen egyszer sem merült fel a szex. Azt hittem, viccel velem, hogy ő ki akarja várni a megfelelő pillanatot, de nem. Tényleg kivárta, de annyira, hogy még csak nem is tapizott, se előjáték nem volt, semmi! Egyik nap megkérdezte, elkísérném-e Prágába üzleti útra, és elmentem vele, akkor és ott a hotelben történt meg az első szex, ami fantasztikusan sikerült. Úgy éreztem, hogy madarat lehetne fogatni velem, de ez nem tartott sokáig, ahogy hazaértünk, ismét hetekig nem volt szex, majd azóta is alig-alig. Beszéltem vele erről, azt mondja, ő nem igazán igényli, és elvan nélküle, de fogalmam sincs, hogyan kezelhetném az egészet. Járt már valaki így?”

Az első hónap (nem) történései beszédesek

A szerelem képes elvakítani, és felülírja a józan észt, pont ezért gyönyörű érzés. A párkapcsolatok első fázisa a szenvedélyről és a testiségről szólnak, ezek segítségével erősödik az érzelmi kötelék, és ez az időszak az, amiből kiderül, működik-e az a bizonyos kémia a két ember között. Nincs azzal semmi gond, ha egy férfi vagy egy nő sokkal kevesebb szexszel is beéri, és akár havi 1-2-alkalom is elég számára ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus legyen a szexuális élete. A nagyon eltérő igények azonban hosszú távon megnehezítik az együttélést és a párkapcsolat minőségét, biztos, hogy az egyik vagy mindkét fél olyan alkut kénytelen kötni, ami miatt kellemetlenül érzi magát a mindennapokban. A kevesebb szexet kívánó félben teljesítménykényszer alakulhat ki, amíg az, aki többre vágyik, sok vágyát leépíti magában, hogy valahol találkozzanak az igényeik.

Akkor lesz jó alapja egy párkapcsolatnak, ha nem elvárás a másiktól, hogy változtasson önmagán és éljen máshogy, mint szeretne.

Azonban nem biztos, hogy az olvasónk helyzetében erről van szó, elképzelhető, hogy a fiú romantikus alkat, aki valóban úgy gondolja, hogy az, akit komolyan gondol, nemcsak megszerzi akkor, amikor akarja, hanem megismeri, meghódítja a maga módján. Lehetséges, ez hogy számára időt igényel, messzemenő következtetést nem szabad levonni. Az is állhat a háttérben, hogy korábban igen rossz tapasztalata volt, amiről nem szeretne beszélni, esetleg valamelyik exbarátnője erőltette a szexet, és rossz érzései vannak a szexszel kapcsolatban. Az is meglehet, hogy akár pornófüggéssel küzdött évekkel ezelőtt, és a gyógyulás folyamatához számára hozzátartozik, hogy kivárja, amíg a vágya 150%-os lesz. Sok-sok türelem és beszélgetés segíthet, nem biztos, hogy örökké havi egy alkalom jellemzi majd a párkapcsolatot, nagy valószínűséggel olyan a fiú személyisége, aki még az ismerkedés fázisában van, és több időre van szüksége.

Mivel igen kevés időt töltöttek együtt, és idegenekként találkoztak, nem szabad következtetni semmi másra. Érdemes a barátnők tanácsait elkerülni, hiszen ha az olvasó jelenleg boldog és van türelme kivárni, mivé nőheti ki magát a kapcsolat, még akár jó is lehet. Ne felejtsük, hogy a szexuális partner iránti igény nem jelent egyet a szerelem igényével, és ez fordítva is igaz lehet. Vannak férfiak, akik valóban kétféle nőt különböztetnek meg, a rendes lányokat és a könnyen kapható csajokat, és eszerint élik az életüket. Az olvasó pedig fontos lehet számára, ha nem hétköznapi módon és helyszínen történt meg az első szerelmeskedés.

Ha ez a feltevés igaz lehet, akkor bármilyen törekvés a több szexre elijesztheti a fiút, viszont ha kevésnek érzi az olvasó, és több az igénye, a női csábítás minden formáját vesse be: finoman, ne kivetkőzve, hanem pont fordítva, kérje meg, hogy húzza fel a cipzárt a ruhán, és lehetőleg minden szexi fehérneműt kerüljön. Az empátia, azaz a beleélő képesség a partnerkapcsolatokban igen nagy szerepet játszik, de ami ennél is fontosabb, hogy minden kapcsolatban valamiben alkut kötünk. Nem mindegy, milyen mértékben, egyénektől függ, mi fér bele úgy, hogy ne kelljen megváltozni a partner kérésére.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik